Излъгаха ви - обяви Борисов. И излезе в отпуск

Томислав Дончев ще го замества

OFFNews 15 април 2021 в 18:21 13881 1

Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Боисов излиза в отпуск и ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев.

Премиерът обяви, че започва сериозна работа по подготовката на новото правителство, което ще бъде предложено от поставените на първо място от избирателите на състоялия се вот: „Трябва да дадем визия как ще изгледа един нов балансиран, евроатлантически кабинет. Трябва да свършим работата качествено и да подготвим добро правителство“

Борисов твърди, че възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск.

Министър-председателят съобщи още, че утре в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да до приемат: „Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“.

"Ние ще внесем мажоритарни избори"

Борисов каза, че доскоро усилено се говореше за искането за мажоритарен вот и отказът от него бил определян като „държавен преврат“.

„Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, заяви Борисов.

Министър-председателят е на мнение, че „новите лица“ в парламента в действителност не са никак нови, а добре забравени стари лица и даде за пример Кристиан Вигенин, Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Христо Иванов:

„Възхищавам се на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот, но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри. Имаше енергия, имаше млади хора, които действително искат да се променя държавата непрекъснато – именно тези хора генерират енергията и промяната. Но те бяха използвани, за да може тези стари муцуни отново да се намърдат в парламента.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

15.04 2021 в 19:41

Боко пак се изхлузи като мокра връв. Щял да "излиза" от утре в отпуск. Няма сила, която може да го закара в парламента да отговаря за състоянието на държавата, която повече от 10 години беше в ръцете му. Преди това разпуснал и НОЩ и остава цялата работа съвсем на самотек. Не че се съобразяваше с препоръките му, но все пак имаше някакъв коректив. Сега всичко е в ръцете на ботоксовия му министър, който единствено добре се справяше като куфар в джипката.