Изборният кодекс мина на първо четене

Владимир Йончев 23 януари 2014 в 09:21 4235 7

Мая Манолова, Снимка: Сергей Антопно
Мая Манолова, Снимка: Сергей Антопно

Със 110 гласа "за", 74 "против" и 8 "въздържал се" депутатите приеха проекта за ново изборно законодателство, изготвен в ресорната комисия на Мая Манолова, съвместно с граждански организации.

След като прекарах вчерашния ден в спорове, днес депутатите гласуваха на новия вариант за Изборен кодекс. Макар дискусията да бе закрита, управляващи и опозиция не пропуснаха да си разменят обиди.

"С този Изборен кодекс една госпожа ще се закичи с поредното признание за познанията си в манипулативния процес. Досега участваше само в ролята на клеветник в една костинбродска манипулация. Този кодекс ще върне страха у хората, схемите за купуване на гласове, схеми от тефтерчетата на зам.-министрите, но този кодекс няма да направи едно - няма да ви направи победители и ще ви бием за десети пореден път", каза бившият здравен министър Десислава Атанасова.

Червеното острие Манолова не остана длъжна на ГЕРБ и на свой ред им обясни, че повече никога няма да управляват.

"Разбирам драмата и мъката на ГЕРБ - Изборният кодекс на Фидосова е отменен и никога повече ГЕРБ няма да могат да получат служебна победа на избори, никога повече няма да има фалшификации с бюлетини, няма да се печатат в печатницата на Костинброд, никога повече ГЕРБ няма да печели избори, никога повече Цветанов няма да е вътрешен министър, никога повече Борисов няма да е премиер", каза Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!