Избират новия правосъден министър в петък

Ивайло Анев 16 декември 2015 в 12:27 2213 2

Премиерът Бойко Борисов

Изборът на Екатерина Захариева за нов правосъден министър е отложен за петък.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов след среща с представители на управляващото мнозинство.

Той обяви, че министрите не се избират от него. „Сутринта проведохме съвещание с лидерите на Реформаторския Блок и ГЕРБ, на което разгледахме много кандидатури“, обясни премиерът.

По думите му идеята е била гласуването на Захариева да е още днес, но на срещата между представители на управляващото мнозинство РБ и ПФ са поискали още време за разговори с кандидата за министър.

„Тя може да се справи с предизвикателствата и да изпълни целите“, отговори премиерът на въпрос защо се е спрял на Захариева.

Относно вота на недоверие за здравеопазването, който се подготвя от опозицията, премиерът заяви, че той е напълно правилен.

„Москов направи много в здравеопазването и това не харесва на много хора. Миналата година в НЗОК имаше 400 млн. дефицит. Сега ще е под 10 млн., това са над 390 млн. правещи недоволни хора, които са се възползвали от тези пари", обясни Борисов.

Според него работата на опозицията е да използва всеки случай, в който управляващите са в неизгодна позиция. "На тяхно място щях да направя същото", добави още министър-председателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews