Избират кмет в 10 селища в страната

OFFNews 08 октомври 2017 в 06:30 3769 0

Частични избори за кмет ще се проведат в 10 селища в страната. 

Кметове ще си избират в шуменското село Цани Гинчево, айтоското Чукарка, руенското Скалак, врачанските Нивянин и Ракево, плевенското Сухаче, варненските Попович и Генерал Киселово, както и във Вълчи дол и Трън.

Пет партии участват в изборите в Трън - ГЕРБ, БСП, “Нова сила”, “Воля” и “Атака”. В изборите участват и два инициативни комитета - “Да за Трънско” и "Заедно за доброто на Трънско".

Кметът на Трън Станислав Николов подаде оставка на 29 май, като изтъкна лични причини за решението си. Решението му обаче дойде след скандала за инцидента, при който Николов блъсна с джипа си 6-годишно дете. 

ГЕРБ подкрепи Цветислава Димитрова Цветкова на изборите. Арлин Антонов беше номиниран от "Нова сила", "Да, За Трънско" издигна Станислава Алексиева, а "Заедно за доброто на Трънско" - Божидар Страхилов.

Най-известен сред кандидатите в национален мащаб е Арлин Антонов. Той е бил директор на Националната служба за сигурност, кандидат за вицепрезидент на Жорж Ганчев и депутат от Пазарджик в 38-ото Народно събрание от парламентарната група на ОНС, както и общински съветник в Пазарджик.

Двама кандидати ще се борят за кметския пост във Вълчи дол - Георги Тронков, издигнат от ГЕРБ, и Людмила Петкова - издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови