Иво Мирчев предлага експертен трети мандат, след 6-8 месеца - на избори

„ИТН трябва да се върнат на масата на преговорите. Това очаква обществото. Ако не го направят, ще отидем на избори, но не това очакват хората”

OFFNews 14 август 2021 в 11:21 3988 1

Иво Мирчев

„Третият мандат трябва да бъде експертен, а не политически. Трябва да има ясна програма за управление в рамките на 6-8 месеца и след това до отидем на избори, но страната да мине през тежката зима, която се очертава”.

Това коментира депутатът от „Демократична България” Иво Мирчев в интервю за Нова тв днес.

По думите му експертният мандат трябва да се случи след сериозни разговори в парламента и политическите партии наистина да поемат политическа отговорност и да се държат национално отговорно.

„ИТН трябва да се върнат на масата на преговорите. Това очаква обществото. Ако не го направят, ще отидем на избори, но не това очакват хората”, коментира още Мирчев.

Той беше категоричен, че с БСП не са тръгнали в една посока. „За разлика от останалите партии, ние сме много последователни. Имаме коалиционно споразумение, в което ясно е записано, че ДБ няма да подкрепи управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще спазим това”, каза Мирчев.

„Демократична България" ще има свой кандидат за президент. Яснота за номинацията ще има на по-късен етап. Мирчев не коментира дали номинацията ще бъде на мъж или жена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови