Иво Мирчев: Няма нужда НС да решава за оръжията за Украйна

"Стефан Янев е открит путинофил, който в никакъв случай не работеше за интересите на България и времето показа, че това е било правилно решение."

OFFNews 23 април 2022 в 10:45 4699 5

Ивайло Мирчев

Това е решение на правителството, няма никаква нужда парламентът да взема решение за изпращането на оръжие за Украйна, коментира депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в сутрешния блок на БНТ 1.

Той припомни, че "Демократична България" от самото начало имат принципна позиция по темата за изпращането на оръжия в Украйна. 

Ние сме оптимисти, във вторник има коалиционен съвет, на който тази тема ще бъде поставена, допълни той.

За "Демократична България" следващият ход е този въпрос да бъде предложен на вниманието на националните органи на партията - те са тези, които трябва да вземат решение какво се случва с ролята на ДБ в това управление. Целият цивилизационен свят вече изпрати военна помощ на Украйна - няма страна, която да не го е направила, каза Мирчев.

По въпроса дали ще пътува заедно с Корнелия Нинова и Кирил Петков при посещението в Киев следващата седмица, той заяви, че такива разговори не са водени. Самият Мирчев допълни, че е посетил Одеса и Болград, така че е наясно със ситуацията в Украйна.

Вчера премиерът обяви, че заедно с коалиционните си партньори ще посети Украйна, за да бъде взето решение дали да изпратим военна помощ.

Не сме коментирали смяна на министри заради разногласията по въпроса за военната помощ, коментира още Мирчев.

Относно смяната на министъра на отбраната Стефан Янев, той заяви:

"Стефан Янев е открит путинофил, който в никакъв случай не работеше за интересите на България и времето показа, че това е било правилно решение."

Според Мирчев големият проблем в момента е инфлацията.

През следващата седмица правителството ще излезе с пакет за подпомагане и антикризисни мерки, които в момента се обсъждат, посочи той. Мерките ще бъдат доста широки и очакванията са да омекотят финансовия удар.

Газът за България вече е осигурен. Ясни са трасетата. Единственият проблем, който се решава в момента, е цената на доставките и се работи много активно по решаването му, съобщи още Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

5

Име на профила

23.04 2022 в 14:22

Не съм видял такова изказване, и след кратко търсене продължавам да не виждам. Образовай ме, моля те.

Причината да се обаждам е, че е много модерно във всички сайтове да се пишат полуистини и сглобени от 2-3 отделни истории партенки. Ако си прав веднага ще се извиня, но в офнюз такова не е писано.

3767

3

Име на профила

23.04 2022 в 12:53

До неразбралия най-долу -

Според украинската армия дрон Байрактар е учасвал в заслепяването на системите за обратен огън на крейсера. Паралелно с това две от няколко ракети Нептун са се забили близо до склада за муниции. Това предизвикало верижна реакция довела до потапянето на плавателния съд.

Според руската армия обаче никакви ракети не имало. Станал пожар по чевешка грешка, но всичко било наред, крейсера са го теглили на буксир, но станала буря, която зесегнала него, но не и румънските и турските кораби до него, от които има снимки и видео, и накрая сами са устроили контролирано пшотапяне, въпреки, че нищо му нямало. А, и евакуирали целия личен състав от 500+, от които турците спасили 58.

Ти вярвай на когото искаш.

1855

2

Чосър

23.04 2022 в 12:02

Не бе, кучака, фейкнюз. Москва е преустроена в Буран, Борат, или нещо подобно, и в момента копа чакъл на Юпитер.
 
X

Да помогнем на украинските деца!