Иво Христов: Навални е криминален престъпник и политически COVID

OFFNews 24 февруари 2021 в 22:37 16566 0

Депутатът от "БСП за България" проф. Иво Христов нарече руския опозицонер Алексей Навални "политически COVID" и "криминален престъпник".

Навални е криминален престъпник. Това, за което го осъдиха, беше, че е измамил заедно с брат си една френска компания, каза Христов пред bTV.

Разбира се, професорът изобщо не спомена, че според Европейския съд по правата на човека в Страсбург присъдата е произволна и необоснована, а по време на делото “Ив Роше” е нарушено правото на двамата братя на справедлив процес.

Путин, при всичките му кусури - каквито и да са те от западна гледна точка, е мек, либерален автократичен лидер. Знаейки традициите на тази страна, които са много по-сурови и имперски, евентуално раздухване на вътрешна социална и всякаква друга политическа криза в Русия, ще роди по-скоро диктатор, твърди Иво Христов.

И той [този диктатор] ще бъде масово подкрепен. Защото хората там искат социална справедливост. Те не искат връщане към 90-те години, дивата приватизация, каза депутатът от "БСП за България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови