Иво Христов: Ако сега БСП загуби изборите, следващите ще са демократична бутафория

OFFNews 25 април 2019 в 10:24 6956 4

Иво Христов

"Следващите избори ще се превърнат в някаква демократична бутафория, на която просто ще легитимираме назначенците на партията-държава ГЕРБ."

Това коментира кандидатът за евродепутат от "БСП за България" и бивш шеф на кабинета на предидента - Иво Христов за хипотезата, в която БСП изгуби европейските избори. В интервю за сутрешния блок на БНТ той допълни, че в годините преди 1989 също е имало две партии и обществени организации, но това не означава, че е съществувал демократичен избор.

Христов отрече да е "топлата връзка" между президентството и централата на червените. По думите му отношенията му с президента Румен Радев, а държавния глава определи като "ценностна опозиция" на властта.

Христов обясни решението си да се влезе в листата на БСП, след като напусна партията преди години, с присъствието на два "мастодонта" на политическата сцена - ГЕРБ и БСП.

"ГЕРБ се превръща в партия-държава, с чиято протекция се назначават чиновници, служители в общински администрации и практически се решават всички въпроси в държавата. И БСП, която единствена е в позицията да промени това статукво", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

05.05 2019 в 20:19

Не, нищо подобно. Този Христов е прав.
Един повече - един. Но повече. Значи тенденцията се е пречупила. Значи герб вече не е Истината, и Пътят, и Животът. А това е краят на всяко тоталитарно управление.
Като в рисуваните филми: героят не пада в пропастта, докато не забележи, че вече тича по въздуха. Тича си нормално. Но забележи ли - веднага пада.
А герб надминаха с много бкп-то от преди 90-та. Чак такава простотия и непрофесионализъм, тогава нямаше. За кражбите и не говорим.

5300

3

квазимодо

05.05 2019 в 16:55

Какво значи да спечелите тези избори. Да класирате 1 комунист в повече в ЕU. И какво точно печелите ? Нищо. А да - ще искате предсрочни избори, и пак ще ги загубите . А бе кво ви става ? Кво само се надъхвате един друг. А ако не класирате 1 повече - кво става. Оставки, или отново ще се надъхвате. Нещо май чавка ви пийнела акъла. И гладна е останала.

5300

2

квазимодо

05.05 2019 в 16:47

Ми кво ти пука. Връщаш се при призидентина.

17439

1

мнение от IP

25.04 2019 в 11:41

Мастодонтът е един (омешани ДС, далавераджии, БКП активисти, псевдобизнесмени, дребни кариеристи и вся остальная сволочь) и му е време да умре.