Иво Атанасов: Не съм се продал на Слави

OFFNews 13 април 2021 в 14:29 7155 0

Бившият депутат от БСП и бивш член на Съвета за електронни медии Иво Атанасов публикува във фейсбук коментар, в който демонстрира огромно разочарование от това, че много от приятелите му в социалната мрежа и някои медии са допуснали възможността да стане депутат от партията на Слави Трифонов.

Причината е, че "Има такъв народ" вкарва в парламента народен представител Иво Атанасов от Видин, но в случая става дума за съвпадение на имената.

"Фалшивото приятелство е по-опасно от фалшивите новини. Ето защо настоявам всички, които повярваха, че съм изменил на същността си и съм се продал на Слави, да напуснат приятелската ми листа", пише Иво Атанасов и уточнява, че политическото номадство му е дълбоко чуждо.

Ето и текста на цялата му публикация:

Много съм огорчен!

Не само и не толкова от медии, колкото от приятели. Някому причината може да се стори дребна и дребнава, но за мен не е така.

Грешки, разбира се, се случват. Моят съименник Иво Атанасов, когото няма как да познавам, е избран във Видин за депутат от партията на Слави. В един от сайтовете новината бе илюстрирана не с негова, а с моя снимка. И тъй като част от медиите копи-пействат, без да се замислят, грешната информация получи широко разпространение. Толкова широко, че вече цяла седмица по телефона, във Фейсбук, във Вайбър, по мейл и в месинджъра съм атакуван неизменно по тази тема.

Все се надявах, че в приятелството, за разлика от медиите, копи-пействане няма. Че когато си предложил или приел приятелство от някого, си го сторил не заради бройката, а защото си го опознал в достатъчна степен и си го почувствал близък. Оказа се, че не е така.

Толкова години съм бил публична личност, та се надявах, че ако не за всички, интересуващи се от политика, поне за приятелите съм бил кристално ясен. Дал съм многобройни доказателства, че политическото номадство ми е дълбоко чуждо, че не одобрявам прескачането от партия в партия, че когато станах ненужен на БСП, към мен бяха отправяни предложения да стана депутат от други партии, но убедено ги отклоних и продължавам да ги отказвам. И след всичко това да се намерят приятели, и то многобройни, които да повярват, че съм загърбил принципите си и съм решил отново да бъда в парламента, и то пък от партията на Слави!!! Това показва, че за толкова години тези хора изобщо не са разбрали каква е същността ми, не са се докоснали дори до нея, защото навярно други неща са им били по-важни!

Фалшивото приятелство е по-опасно от фалшивите новини. Ето защо настоявам всички, които повярваха, че съм изменил на същността си и съм се продал на Слави, да напуснат приятелската ми листа!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови