Иванов: Хора загиват в планината, а Борисов се разхожда предизборно с държавния хеликоптер (видео)

Бойко, купи медицински хеликоптери с парите за Доган, призова съпредседателят на ДБ

OFFNews 06 януари 2021 в 15:00 3376 0

Докато България е единствената страна в ЕС без медицински хеликоптер и на фона на трагедията в Стара планина, където загина турист, премиерът Бойко Борисов си правеше PR, като инспектира от държавния вертолет строителството на автомагистрала “Хемус”. Това коментира във видео пред Министерския съвет съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

“За пореден път става ясно, че хора загиват в планината, защото нямаме такива средства. Излагаме на риск героите от Планинската спасителна служба, български лекари, доброволци, които с риск за живота си трябва да компенсират безочието, безотговорността и безхаберието на тази власт. През това време Борисов се качва на държавния хеликоптер, за да си прави с държавни средства предизборната кампания, рекламирайки себе си за това, което той бил направил с чужда пита - с европейски средства”, заяви Иванов.

Според него цялата ситуация показва тоталната загуба на връзка с действителността на управляващите, както и пълната липса на срам.

Съпредседателят на “Демократична България” призова управляващите спешно да купят медицински хеликоптери. Иванов посочи и откъде могат да се намерят средства:

“Вземете и си приберете парите от Доган. Това, което му харизахте за неработещи мощности за студения резерв, което откраднахте през сметките на хората за парно, вземете го от този търтей - почетен председател на задкулисието, и купете с тях тези хеликоптери. Или намалете корупционния откат, който сте вкарали в сметката за удълбочаването на Варненското езеро, която отново обслужва Доган”.

“Цялата тази наглост трябва да бъде прекратена. Това е безхаберието на едни хора, които смятат, че са над закона и могат да прелитат над нуждите на хората с държавен хеликоптер, все едно са от друго тесто. България трябва да започне да служи на хората, а не на тази корупционна отровна политическа класа”, добави Христо Иванов.

Ивайло Мирчев от Изпълнителния съвет на “Да, България” определи като нелепа идеята бойните хеликоптери Кугар да бъдат използвани като медицински: “Ще се влезе в схемата с нова далавера с преоборудването на хеликоптерите”.

Мирчев отбеляза, че има европейско финансиране за купуването на медицински хеликоптери, но то е почти изпуснато.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !