Иванов: ГЕРБ и ДПС се опитаха да ни дерегистрират служебно в Стара Загора и още 8 района

Има няколко инициативни комитета, но само този на Лозан Панов е истински, смята лидерът на ДБ

OFFNews 17 октомври 2021 в 19:43 2854 0

"Вече няма опасност да загубим служебно изборите, казусът е в съда и се надяваме да има разумно и обективно решение. Имаше очевидно желание на ГЕРБ и ДПС да използват конкретната случка служебно, за да ни дерегистрират в поне още 8 района."

Това каза по Нова телевизия лидерът на "Демократична България" Христо Иванов по повод случая с отказа на ЦИК да регистрира листите на партията му в Стара Загора.

Той смята, че техни опоненти са искали да ги "отстрелят", защото са политическа сила, която е камъче в обувката.

"Нашият проблем с ГЕРБ е по отношение на това, че използвайки казуса в Стара Загора, техният представител Ципов инициира проверка на другите места, където сме използвали електронни подписи, за да бъдем служебно дисквалифицирани в 1/3 от районите", сподели той.

Той обясни случилото се в Стара Загора с объркване, защото документите са подавани по този начин и в други райони. Все пак разкри, че при регистрацията в София не е използван е-подпис.

"Имало е проблем с изпращането на документите с куриер, затова се е наложило да прибегнем до електронен подпис", поясни Иванов.

По повод факта, че Методи Лалов поиска оставката му той заяви, че винаги се намира човек, който играе против отбора си, заради личното си его.

Подкрепата за кандидатурата за президент на Лозан Панов, Христо Иванов обясни с общи каузи и подчерта, че двамата са се борили на един и същи фронт.

"Има няколко инициативни комитета, но само този на Лозан Панов е истински", смята лидерът на ДБ.

По думите му за последната година членската маса на "Демократична България" се е удвоила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови