Иван Таков: За Столична община трябва да е чест и гордост да награди олимпийските ни шампионки

OFFNews 16 ноември 2022 в 10:35 538 0

Иван Таков

Снимка БСП-София

Иван Таков с олимпийските шемпионки и треньорите им

За всички в Столична община трябва да бъде огромна гордост и чест да наградим олимпийските шампионки и техните треньори с жилища.

Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Той е сред вносителите на доклада за дарение на 8 апартамента, намиращи се в столичния район "Илинден", на шампионките от ансамбъла по художествена гимнастика - Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова и по бокс - Стойка Кръстева и техните наставници - Весела Димитрова и Борислав Георгиев.

По повод внасянето на доклада за гласуване от комисиите и от Столичния общински съвет Иван Таков присъства на среща в Община "Надежда" с шампионките и техните треньори. Домакин беше кметът на района инж. Димитър Димов, който е сред вносителите на доклада. Останалите вносители, които също присъстваха на срещата, са Иван Божилов - кмет на район "Илинден", председателят и заместник-председателят на комисията за децата младежта и спорта Татяна Георгиева и Владимир Митов.

"За мен беше голяма чест и изключително удоволствие да поздравя лично олимпийските шампионки и техните треньори, каза Иван Таков, който е заместник-председател на комисията по финанси и бюджет в СОС. - Те заслужават огромно уважение за положения труд, за невероятните усилия, които ги изведоха до най-високото стъпало на почетната стълбичка и ни подариха удоволствието със сълзи на очи да слушаме българския химн в Токио. Затова дарението на тези апартаменти е само малък жест от страна на Столична община. Закъснял жест. Но се радвам, че успяхме да стигнем дотук и да го направим. Сега предстои последната стъпка - гласуването на доклада. Искрено се надявам, че всички колеги в Столичния общински съвет ще го подкрепят".

Иван Таков отбеляза, че БСП винаги е имала ангажимент към спорта в София. "Не може годишният бюджет за спорт да е едва 0,2% от общия на Столична община, заяви той. - Спортът е здраве, спортът гради характери и пази от пороци. Но трябват условия за практикуването му, трябва финансиране, но най-вече трябва съпричастност и желание за работа в тази посока. И е важно да оценяваме справедливо и по достойнство всяко българско спортно постижение. Както го правим сега с тази награда за олимпийските ни шампионки".

Председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС добави, че на територията на Столична община има много нерешени проблеми, свързани със спорта. И с тях тепърва трябва да се справят управляващите в града. "Спортът в София не са само спортните площадки в градинките и парковете, каза още Иван Таков. - Спортът в София са залите, физкултурните салони в училищата, възпитанието, достъпът и възможността на децата да практикуват любимия си спорт свободно. За спорта в София трябва да има специална грижа. Защото тази грижа, всъщност, е грижа за здравето и характера на нашите деца". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови