Иван Таков: Управляващите се отказаха да разширяват платените зони

OFFNews 23 юли 2020 в 15:58 1974 0

Разумът надделя и управляващите в СОС се отказаха да разширяват платените зони за паркиране, поне засега. Това каза заместник-председателят на групата на „БСП за България“ Иван Таков.

„Под предлог, че ще изпълнят искане на граждани от кварталите „Яворов“ и „Иван Вазов“ и ще въведат там 1000 места в зелена зона, от ГЕРБ и „Патриоти за София“ възнамеряваха да създадат още 7000 места за синя зона“, посочи Таков. Той обясни, че когато на определено място се въведе платено паркиране, проблемът се измества на съседната улица и става още по-тежък.

По думите му, ако беше приет този доклад, освен че синята зона щеше да работи 7 дни в седмицата, но и зелената - в събота. „За това разширение на обхвата на платените зони – териториален и времеви, Центърът за градска мобилност щеше да вложи еднократно 250 000 лв., но за сметка на това ще прибира почти 9 милиона годишно“, каза заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет.

„Но в доклада на вносителите не пише къде ще отидат тези пари. Няма и дума за това, че ЦГМ най-после ще започне да изгражда така нужните паркинги. За сметка на това се предлага да се изграждат такива чрез публично-частно партньорство“, заяви той.

Иван Таков изтъква, че съветниците от БСП не подкрепят безцелното въвеждане на нови платени зони без да са изградени общински паркинги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови