Иван Таков: Радев и Йотова изпълниха със смисъл президентството

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2021 в 11:41 616 0

За Градската организация на БСП в София никога не е стоял на дневен ред въпросът дали да подкрепим Румен Радев и Илияна Йотова за нов мандат.

Това каза заместник-председателят на групата на „БСП за България“ в СОС Иван Таков в интервю за телевизия "Евроком". Той припомни, че вицепрезидентът е бивш член на партията, дълги години е била и част от неговия район "Възраждане". "Илияна Йотова е свързана много дълбоко с БСП. Това, разбира се, не е нито единствената, нито основна причина да подкрепим тази кандидат-президентска двойка. За нас Радев и Йотова изпълниха със смисъл президентството. Затова и поставихме много висока оценка за работата им през първия мандат", заяви Таков.

По думите му градската партийна организация е готова за предстоящите избори, които ще са 2 в 1. "Те няма да са никак леки. Напоследък парламентарната надпревара остана на втори план. Очаквам смислена президентска кампания, но не трябва да оставяме дебата за парламентарния вот назад", смята той.

Според него България вече има крещяща нужда от работещи парламент и правителство. "Аз имам вътрешна убеденост, че този път здравият разум ще надделее. Обратното би било престъпление срещу гражданите на България", категоричен бе Иван Таков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови