Иван Кръстев: Ключовият проблем е с радикализацията на второто поколение бежанци

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2017 в 09:21 3903 0

„Проблемът с второто поколение бежанци е ключов проблем. Почти всички основни фигури в радикални ислямски организации са второ или трето поколение мигранти. За техните родители Европа е място, което им е дало спасение. Техните деца обаче започват да гледат на себе си като на второ поколение европейци, и са гневни на начина, по който европейците се държат с тях”.

Това заяви пред Нова телевизия известният политолог Иван Кръстев, който от години живее и работи в чужбина. Той е в България за представянето на  книгата си "След Европа". 

„Една от основните тези на книгата е по какъв начин бежанската криза променя европейските общества, променя европейските демокрации. От тази гледна точка, за немците, които приеха 1 милион души през последните години, това е централна тема за дебат”, каза Кръстев.

Според него места като Източна Германия ще дадат по-висок процент подкрепа за антибежански партии отколкото места като Бавария, където са приети повечето от бежанците.

По думите му един от големите проблеми с мигрантската криза като такава не е броят на пристигналите хора, а „усещането на обществата, че ситуацията е извън контрол, че вие не може да спрете тази вълна от хора, която идва”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !