Иван Кръстев: Десницата се проваля вече два мандата в Европа

OFFNews 10 май 2019 в 23:39 2272 0

Снимка bsp.bg

Иван Кръстев

"За нас основният приоритет е да спрем подмяната в Европа, за да се върне към целите и корените си, а именно - ЕС да работи за просперитета на своите граждани, за един по-устойчив социален модел на развитие, който да тушира неравенствата между народите и не обслужва мултинационалните корпорации."

Това заяви в предаването "Панорама" на БНТ кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Иван Кръстев.

Надяваме се, че бъдещето на ЕС ще е свързано със солидарността между държавите и с общите действия между тях. Десницата и някои либерални формации в Западна Европа успяха да наложат модел на частични партньорства и Европа на няколко скорости. Това не е приемливо за нас, каза кандидатът за евродепутат от левицата.

Той акцентира, че за БСП е важно да има силна и солидарна Европа, която действа с усилията на всички страни членки и така да бъде по-мощна на световната арена.

Това, върху което трябва да работи ЕС, е преодоляване на огромните неравенства, които съществуват в държавите членки, защото те са в основата на всички конфликти, категоричен е Кръстев.

Десницата се проваля вече два мандата в Европа, каза Иван Кръстев. Той твърди, че при правителствата на Бойко Борисов близо половин милион българи са останали без работа, а други са избрали да избягат от страната, за да търсят препитание.

Нашите усилия са в посока да бъдат създадени условия, в които българите да водят достоен живот в България. Това може да стане със засилени публични инвестиции в социалните сектори, здравеопазване, образование, заяви кандидатът за евродепутат от левицата.

Коя тема в нашата кампания не е европейска? За корупцията или за прането на пари? В ЕП бяха създадени две извънредни комисии, които работиха по тези теми, акцентира той.

Кръстев не се съгласи с тезата, че темата за къщите за гости не е европейска тема - защото са построени с европейски пари:

"Тези събития се отразяват мащабно в европейската преса. Заради това мониторинговият механизъм не отпада и Шенгенското пространство остава затворено за нас" - аргументира се кандидатът за евродепутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови