Иван Костов: Българинът се обижда, като му направиш добро

OFFNews 18 август 2016 в 08:01 10453 15

Снимка БГНЕС - архив

Президентските избори са предизвестени, ще победи кандидатът на ГЕРБ, подкрепен най-вероятно от Реформаторския блок. 

Това коментира бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов по Нова тв. Той обяви, че колегите му от ДСБ не го търсят за съвети и отказа да анализира трябва ли РБ да подкрепи кандидат на ГЕРБ за президент. Той съзнателно се е оттеглил от ДСБ и не влияе на ръководството й, защото иначе би заприличал на Ахмед Доган, който задкулисно управлява ДПС, а на повърхността стоят мъжки секретарки. 

Бъдещият президент трябва да бъди европеец и атлантик, категоричен е Иван Костов.

Според него в нашето общество в момента се проявява типично българска черта - правиш му добро, а българинът се обижда. Софиянци не пожелаха да платят за това, че им се построи метро, да е по-чист въздухът им, да се придвижват по-бързо - те се обидиха на увеличената цена на билетчето от 1 на 1,60 лв. Строят се нови магистрали - шофьорите не искат да платят, за да се поддържат те и да нямат дупки, обидиха се на увеличената цена на винетките. Ето и ген. Румен Радев - не искал да се плаща, за да се охранява небето ни от партньори. Излиза, че строим метро и магистрали на хора с комунистическо съзнание, заключи Костов. 

За Турция

Това, което се случва в Турция, е налагане на авторитарна форма на управление. Страховете идват от това, че едно катастрофирало управление, може да използва всякакви средства. И то ги използва. 

Не бих върнал Бююк на Турция, много от хората не биха го направили, но това е защото ние не знаем това, което знаят политиците. Много е рисковано да играем самостоятелна игра с Турция извън позициите на ЕС, категоричен бе Костов. 

Ердоган е трудно предсказуем. Видяхме го първо много притеснен след опита за преврат, след това крайно агресивен. Българското обществено мнение увеличава страховете си по силата на някакво страхопочитание по силата на стокхолмския синдром към Турция и Русия. С това почват да се съобразяват политиците все повече и повече, коментира бившият премиер. 

Повече у нас са привържениците на Владимир Путин по оста Москва-Анкара-Брюксел, показват данните на Лабораторията за изследване на риска, каза още Костов.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

18

Blagodatka Dushanova

20.08 2016 в 00:15

И още веднъж да го цитирам:"Българинът се обижда,когато му направиш добро..."Това е.Сравнете сега с бойко борисов:Аз съм прост и вие сте прости,значи ще се разберем..."ТОЙ ги лъже,той ги ненавижда,той им се подиграва,той ги краде-прави милиарди дългове,които българите ще плащат и след НЕГО...а те го обичат и му прощават лъжите,престъпленията ,които е вършил в миналото и престъпленията ,които върши сега...свалят го от власт ,а после пак го качват там и пак за него гласуват...та,за кого ще гласуват българите за президент-за човека на агент гоце или за човека на боце?

10564

17

ultra-73

19.08 2016 в 19:06

Колкото и смислени, перфектно аргументирани и фактологично обосновани констатации или анализи да направи публично И. Костов, самият факт, че ги е казал той, а не някой друг, предизвикват минуси, злословия и просташки обиди към него персонално, както и по отношение на годините, през които извади страната от калта като неин премиер. Това е характерна и отличителна черта на нашия народ, който НАУЧНО е доказал, че не умее да цени приживе собствените си ръководители, или просто по-умни люде, от които може да има само полза. Уви!

13340

16

Blagodatka Dushanova

18.08 2016 в 19:37

Кикиморо,с европейски пари са построени и магистралите и метрото!Костов обясни това много добре,но тук в ОФ нюз доста съкращават.И въобще не подкрепя герб за президентските избори,а каза че това забавяне да се обявят кандидатите ,не остава време хората да се ориентират и затова забавянето работи в полза на герб!А като гледам предателите в РБ,сдс,дбг (на червената кукувица) и БЗНС-то...май наистина ще подкрепят кандидата на герб...ДСБ ще останат отново самотни в дясно,а електоратът ,който се самоопределя десен,ще се окаже,че няма за кого да гласува!

13207

12

Shoshon

18.08 2016 в 11:13

Г-н Костов прави същото като г-н Доган, само че се опитва да послъже, че видиш ли прави нещо много различно.
1.Защо се усвоятват едни евросредства и едновременно цената на билета стана 1.60 лв. Че нима метрото се строи с пари от билети ?!
2.Че нима парите от винетки отиват по предназначение, кой прибира горницата от 30 лв, при положение че статистически всяка година се ремонтират по-малко пътища, явно за сметка на магистралите?!
Българина е най-обиден от това че много се краде, а самия той също много краде. Живеем в страхотен парадокс.

12020

10

Евгени Томов

18.08 2016 в 10:27

Първо да се направи одит колко се е откраднало по строителството на метрото, магистралите от фирмите на Пеевски, Черепа и останалите олигарси и тогава да се преценява на каква цена да е поддръжката. За това другаря лаборант нищо не казва.
Не може една спирка в София да струва колкото един малък автобус бе!!! Не може в метрото да няма климатик и вентилация в най-горещите дни и да искаш 1.6 лева!!! Не може автобуси на по 30-40 години да се движат по крайните квартали на София и да искаш за това 1.6 лева!!! Не може ремонтите на един автобус от градския транспорт за 1 година да струват, колкото нов автобус!!! Защо не публикувате отчетите на всичките дружества на градския транспорт и да видите колко се краде и разхищава!!!