Ивайло Мирчев: Под натовския камуфлаж на президента виждаме руската му рубашка

OFFNews 11 декември 2023 в 19:37 2527 4

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Ивайло Мирчев

"Президентът Радев беше избран като натовски генерал, а сега имаме президент, който си е свалил натовския камуфлаж и виждаме отдолу руската му рубашка", каза пред Би Ти Ви депутатът Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Според Мирчев част от конституционните промени са насочени към ограничаване възможността на президента да преправя геополитическия курс на страната, а неговите служебни правителства да вземат дългосрочни решения, без да са упълномощени от никого и да носят отговорност.

Като една от “най-големите бели” на президента и служебния му кабинет според Мирчев е била сделката с “Боташ”, защото за 13 години България трябва да плати 2,2 млрд. долара на Турция, без да има значение дали се пренася изобщо газ.

“Едно служебно правителство взема решения за 2 месеца за 13 г. напред, без да носи отговорност за каквото и да е”, каза Мирчев.

Той даде и друг пример за еднолично управление от президента - назначаването на шефовете на спецслужбите. “Президентът се събужда една сутрин с идеята да смени шефа на ДАНС и със следобедното си кафе вече го е сменил - това не искаме да се случва повече”, каза Мирчев. И нарече напълно недопустимо поведението на сегашният ръководител на ДАНС, който си позволява да дава оценки за народните представители и партии. “Представете си шефа на ФБР да го направи в Конгреса - ще бъде сменен на секундата”, каза депутатът.

Според Мирчев в момента ДАНС не работи срещу руското влияние в България.

Той съобщи още, че че в парламентарната група не е обсъждан изобщо вариант друг освен Мария Габриел да бъде министър-председател след ротацията във властта напролет. Не се разглежда изобщо и въпросът за приемане на имигранти в замяна на пускането ни в Шенген за летищата, както настоява Австрия. По думите му, целта е да бъдем приети в Шенген по суша още през 2024 г. и за това трябва да имаме ясна дата още сега, при очакваното ни приемане във въздушния Шенген.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

4

Козин Човков

12.12 2023 в 07:04

А под сините му панталони лъсва червеният з.дник.

900

3

Rex

11.12 2023 в 20:48

Освен рубашката се виждат едни позацапани червени гащи с кафеникава петолъчка отзад.

870

2

Constanza

11.12 2023 в 20:33

Къде видя г-н Мирчев камуфлаж???

2159

1

Kilca

11.12 2023 в 19:58

Хахаха, “рубашка” - много точно казано!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика