Ивайло Мирчев: НАП да влезе на проверка в Лукойл

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, заяви депутатът от ДБ

OFFNews 01 декември 2022 в 08:52 1892 5

Ивайло Мирчев

Снимка ДБ/пресцентър

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата, заяви Мирчев

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата. Не е лошо Националната агенция за приходите(НАП) да направи проверка на "Лукойл" за последните 6-10 години за трансферно ценообразуване.

Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев, като коментира дали рафинерията ще може да изнася преработени продукти от руски петрол и да плаща данъци само в България. 

"Защото да седнеш на една пресконференция с "Лукойл" и да обяснят те, че ако България не им разреши да изнасят петролни продукти, те ще затворят рафинерията. И правителство да каже - "Трябва да им разрешим износа", не ми се струва особено сериозно", обясни Мирчев.

По думите му "Лукойл" не е длъжен да работи с руски петрол и може да работи с чужд, като до началото на войната 60% от петролът, който се е преработвал в Бургас, не е бил руски. 

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа. Ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв", според  Мирчев.

Прекалено много неща ни различават с БСП - по отношение на войната, еврозоната, бюджетните разходи, хартиената бюлетина. Те сами се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне по друг път, коментира още Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

02.12 2022 в 09:06

тригърна ли ти OCD-то, ссстарче?

22548

2

dolivo

01.12 2022 в 10:38

глупости, Красимир коментатор, всички съдебни реформи са много ядно написани, само че платен трол не чете. Също и емоционални носталгични старчета не четат.

по темата моля

Учудващото е, че НАП не е влизала в Лукойл скоро

Държавната измяна от Герб за годините гъзоблизане на руските ресурсни компании без грам стотинка да влезе в хазната, а дори обратно, ДДС източване чрез дълги въртележки на дъщерни офшорки , е сравнимо само с Държавна измяна

И да, без читав прокурор, държавната измяна няма да бъде осветлена и отговорността потърсена до дупка

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки