Ивайло Мирчев: НАП да влезе на проверка в Лукойл

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, заяви депутатът от ДБ

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2022 в 08:52 1503 5

Ивайло Мирчев

Снимка ДБ/пресцентър

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата, заяви Мирчев

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата. Не е лошо Националната агенция за приходите(НАП) да направи проверка на "Лукойл" за последните 6-10 години за трансферно ценообразуване.

Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев, като коментира дали рафинерията ще може да изнася преработени продукти от руски петрол и да плаща данъци само в България. 

"Защото да седнеш на една пресконференция с "Лукойл" и да обяснят те, че ако България не им разреши да изнасят петролни продукти, те ще затворят рафинерията. И правителство да каже - "Трябва да им разрешим износа", не ми се струва особено сериозно", обясни Мирчев.

По думите му "Лукойл" не е длъжен да работи с руски петрол и може да работи с чужд, като до началото на войната 60% от петролът, който се е преработвал в Бургас, не е бил руски. 

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа. Ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв", според  Мирчев.

Прекалено много неща ни различават с БСП - по отношение на войната, еврозоната, бюджетните разходи, хартиената бюлетина. Те сами се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне по друг път, коментира още Мирчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17080

5

dolivo

02.12 2022 в 09:06

тригърна ли ти OCD-то, ссстарче?

-8452

4

евроатлантик

01.12 2022 в 11:20

Маслинчо, прав си, че всички съдебни реформи са "ядно" написани, а "емоционалните, носталгични старчета" имат неблагоразумието да хвърлят по някой поглед на глупостите ти, но обещават да се поправят!

-8452

3

евроатлантик

01.12 2022 в 11:15

Чудно защо Кокорчо не изпрати НАП в "Лукойл". Станеше ли дума за рафинерията той много ловко се измъкваше.
Мирчев да не се кахъри, бъдещият генерал-губернатор ясно заяви, че щом дойде, ще се заеме с "Лукойл". Това корупция, върховенство на закона, "Магнитски" са тинтири-минтири!

17080

2

dolivo

01.12 2022 в 10:38

глупости, Красимир коментатор, всички съдебни реформи са много ядно написани, само че платен трол не чете. Също и емоционални носталгични старчета не четат.

по темата моля

Учудващото е, че НАП не е влизала в Лукойл скоро

Държавната измяна от Герб за годините гъзоблизане на руските ресурсни компании без грам стотинка да влезе в хазната, а дори обратно, ДДС източване чрез дълги въртележки на дъщерни офшорки , е сравнимо само с Държавна измяна

И да, без читав прокурор, държавната измяна няма да бъде осветлена и отговорността потърсена до дупка

-575

1

Krasimir T.Georgiev

01.12 2022 в 10:10

Всеки ден на манежа, кобилата Снежа.
Или Христо Иванов, или Ивайло Мирчев.
А темата както и да е обявена, винаги стига до ГЕРБ и "съдебна реформа", за която никога не разбрахме какво представлява.
ЯВНО смяната на Гешев е реформата, но с тази задача не можа да се справи дори високият професионализъм на "Жената зад щанда".