Ивайло Калфин: Водим битка не срещу партии, а срещу разделението в политиката

OFFNews 17 януари 2014 в 11:23 3521 3

Разделението, което присъства в българската политика през последните две десетилетия, пречи на истинските реформи, от които се нуждае България. Това становище защити в студиото на „Гореща точка“ по ТВ 7 Ивайло Калфин.

Според него кризата в страната ни отдавна е прекрачила прага на търпимост. В момента проблемът не е в правителството, а в начина, по който функционират парламентът и партиите.

Властта е конструирана така, че е удобна за ДПС и някои хора от БСП, но за съжаление не произвежда продукта, от който се нуждаят хората в България, а кризите се решават с полoвинчати промени в законите, чието действие няма да има дълготраен ефект, посочи още Калфин. Той подчерта необходимостта от политическо единство за разрешаване на най-наболелите проблеми в държавата - демографската криза, срива на икономиката, както и липсата на качествени реформи в социалния и образователен сектор.

Встрани от темата Ивайло Калфин отговори и на журналистически въпроси, свързани с политическите скандали, които последваха след обявеното от АБВ намерение, формацията да се яви със собствена листа на предстоящия евровот.

Създателите на АБВ са ориентирани към лявото политическо пространство и нямаме намерения да създаваме нова тройна коалиция във формат АБВ, ГЕРБ и Реформаторски блок, посочи Калфин. Според него няма никакъв проблем бъдещите евродепутати от АБВ да участват в една европейка парламентарна група с общи каузи, заедно с тези, излъчени от листата на БСП и това се потвърждава от факта, че подобни формации отдавна не са прецедент в практиката на управляващия в обединена Европа орган.

Нашият фронт не е с БСП, а с начина, по който функционира политическата ни система, добави Калфин.Той бе категоричен, че основен опонент на АБВ за евровота ще бъде ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!