Ивайло Иванов: Не искаме МВР да е виновно за всичко

OFFNews 13 август 2020 в 16:35 3490 0

"Най-трудното в момента е да угодим на всички. Ние знаем какво трябва да направим, но основната цел на всички служители на МВР е запазването на гражданския мир. Не искаме МВР да е виновно за едно или друго действие".

Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с нестихващите вече 36 дни протести в страната. Той и министърът на вътрешното ведомство Христо Терзийски посетиха Елхово, за да наградят пожарникарите и граничните полицаи, участвали в гасенето на пожарите край Лесово и Хасково. 

Иванов добави още, че МВР не се ангажира да пази политическа партия, а пази институциите. "Протестиращите казват да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Каквото и да направим, МВР ще е виновно. Министерството ще го има, независимо коя политическа сила е на власт", подчерта още главният секретар. 

Терзийски коментира, че е имал готовност да отговаря на въпроси на депутати за насилието над журналисти и граждани по време на Националната конференция на ГЕРБ. "Аз все още не мога да вляза в ролата на политик. След 2-3 седмици министър още не мога да отговарям политически", каза той. 

"Единият от сигналите, който е свързан с нападение над журналист, има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура. Има лице, на което е повдигнато обвинение, и е взета мярка за неотклонение. Към този момент - това е", допълни вътрешният министър. 

В Главна дирекция "Гранична полиция" в Елхово бяха наградени 92 пожарникари и гранични полицаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!