Ива Митева: Гласуването на кабинета на ИТН ще е в сряда. Ако не мине, отиваме на избори

"Имената в проектокабинета са нови, да, но нали това искахме - по-млади и неопетнени хора"

OFFNews 07 август 2021 в 13:55 13203 2

Снимка БТА

Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала на редовно заседание в сряда, 11 август. От заявките на парламентарни групи разбирам, че за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват до тогава, заяви пред БНР председателят на Народното събрание Ива Митева.

Тя уточни, че до гласуването в сряда има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената в проектокабинета са нови, да, но нали това искахме - по-млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър, коментира Митева.

Същевременно тя прогнозира, че ако кабинетът на ИТН не мине в пленарна зала, отиваме на избори.

Митева е на мнение, че "ролята на парламента трябва да се върне и той трябва да бъде много по-силен - въпреки фрагментираното мнозинство".

Вярвам, че в парламента ще се върне истинският дебат. Виждам, че започваме да работим, да търсим съгласие и единение по темите, каза председателят на НС.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като "в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2115

1

Тролов

07.08 2021 в 15:23

Че са по млади ясно, но дали са неопетнени? Толкова скандали излизат покрай повечето кандидати на ИТН, толкова са тъмните и пребиядисаните петна в биографиите им, че на всички стана ясно, че ги слагат да свършат спешно мръсната работа останала недовършена от ДПС-ГЕРБ. И да блокират махането на Гешев.
 
X

Подкастът на OFFNews