Ицо Хазарта: Всеки си има ценни неща, не допускам моите да са по-различни

Рапърът-депутат би предпочел Маргарет Тачър за коалиционен партньор вместо БСП, но реалността не го позволява

OFFNews 19 декември 2021 в 11:23 7339 5

Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. Отговорих му с решението си да кажа пред Народното събрание. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала. Получих едно послание, което не беше чак толкова драматично. Най-общо казано, ми беше казано, че за мен е по-добре да не участвам в тези избори, каза депутатът от "Продължаваме промяната "Христо Петров - Ицо Хазарта пред бТВ.

При гласуването на новия кабинет с премиер Кирил Петков в парламента Хазарта обяви, че е получил "недвусмислено съобщение", че ако продължи да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното си. Днес той уточни, че е лесно да обяви какво е за него то, но не смята колко уместно е да го обявява в национален ефир.

"Всеки човек си има ценни неща и аз не допускам, че моите са по-различни", само каза той.

От думите му се разбра, че не е подал сигнал в прокуратурата, защото не е искал. Хазарта обяви, че няма да съдейства на държавното обвинение за разкриване на самоличността на човека, който го заплашва, докато главен прокурор е Иван Гешев. 

"Не вярвам (на Гешев), защото смятам, че ролята му е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен“, каза Хазарта.

Той обясни, че е спокоен за себе си, защото в света, в който живеем, има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство.

Хазарта коментира и публикации в медиите за неговото решение да не съдейства на разследването.

"Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с "Така че, момченце, признай си". Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му отговаря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки", каза Христо Петров.

На въпрос как се чувства, след като успя да победи Бойко Борисов и Корнелия Нинова на изборите (в лидерския софийски район) Христо Петров отговори, че явно хората са искали да изберат нормален човек.

"Хората очакват промяна. Очакват нещо различно от това, което са получили досега. Според мен има значение, че тези хора ме познават. Те очакват нещо различно", обясни той..

"Разчитам на хората, заради които се реших на тази стъпка. Това са Кирил Петков и Асен Василев. Разчитам и на Николай Денков, който е изумителен в своята сфера", посочи рапърът-депутат, който още преди изборите обяви, че ще работи в сферата на образованието.

Той поясни, че иска да промени нещата така, че децата да започнат да ходят с интерес на училище. Да не е наказанието и страхът от двойката водеща сила. 

На въпрос как ще се сработи коалицията Хазарта даде пример с Холандия.

"Там от години управлението е в ръцете на коалиции. Хората не дават еднолично властта на някого. Те казват, че трябва да си говорите. Аз се отнасям с уважение към абсолютно всички в Народното събрание. Те, за разлика от хората във фейсбук, са поели отговорността да работят – може да е за лична изгода, може да е за изгодата на страната, но са поели отговорността", коментира Христо Петров.

Той лично ще разчита най-вече на собствената си съвест и на близките си хора, за да не се превърне в политиците от песните си. За това как се чувства в компанията на БСП в четворната коалиция Хазарта каза:

"Откровено казано, бих предпочел Маргарет Тачър, само че реалността не го позволява. Хората така са гласували."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

5

pisnamiotmutri

19.12 2021 в 17:22

2. Той каза, че я предпочита пред БСП, а не че я харесва. Хайде напрягай си малко мозъчето

5827

4

pisnamiotmutri

19.12 2021 в 17:21

Kaкво ниво журналист във водеща медия би задал въпрос след заплаха - какво е най-ценното за вас?

Това не е ли малко като напомняне да внимава в картинката

4164

3

Egocentric Eccentric

19.12 2021 в 12:11

Аре и тоя като Славито чул някъде Маргарет Тачър нещо си и вече има предпочитания.

Целият свят пропищя от неолибералната икономическа доктрина, ние тука ще възкресяваме Рейгън и Тачър

2210

2

fishcake1

19.12 2021 в 11:55

Маргарет Тачър, известна с това, че остави Северна Англия без работа, смаза миньорите, подкрепяше апартейда, обичаше Пиночет, отне безплатните закуски в училище, наложи данък в ущърб на бедните (poll tax) и повечето англичани я мразят.

Ицо, пич си, но поинтересувай се малко от тези неща.

14469

1

случайно прочетох

19.12 2021 в 11:54

Праве, че образователната ни система е архаична и трябва да се промени! Децата, по природа, са любознателни и енергични, а сега скучаят в училище....
 
X

Да помогнем на украинските деца!