Ицо Хазарта: Това, което искам да премахна, е зубренето. Тази система ни учи да сме тарикати на дребно

Мога да продължа да си правя песнички, но няма да съм честен към себе си, казва музикантът

OFFNews 01 ноември 2021 в 17:20 11858 5

Снимка FB/ Ицо Хазарта

"Видях, че тия хора са читави. Видях, че имат способност да направят това, което се изисква. Четирите месеца, в които Кирил Петков и Асен Василев бяха министри, го доказаха (...) Аз повярвах на тези хора".

Така коментира присъединяването си към "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта пред "Дневник". Той е водач на партията на Кирил Петков и Асен Василев в 25-и МИР София.

"Пред мен имаше две възможности - да продължа това, което винаги съм правил в сферата, в която винаги съм бил. Другата възможност е втората - да загубя всичко онова, което съм имал..., аз мога да продължа да си правя песничките, но няма да съм честен със себе си", коментира още той.

Той заяви, че ако беше отказал това предложение, то той би бил "страхливец в собствените си очи". 

Петров допълни още, че след като Кирил Петков го е поканил към "Продължаваме промяната", е отишъл да му откаже. Впоследствие обаче е поискал да помогне. 

Ицо Хазарта аргументира избора да е водач в лидерския 25 МИР с личната си история на момче, родено в центъра на София, но живяло в крайния квартал:

"Ако не съм аз, вероятно на мое място ще попадне човек, който не го е грижа", заяви той и допълни, че няма амбиции и знания за постове в МС, но пък, че може да се справи като народен представител."

Той допълни, че има само средно образование. След това е започнал да учи публична администрация, но заради финансови причини се е отказал. Каза още, че "няма апетит за изпълнителна власт" и си знае нивото и възможностите.

Според него не е правилно да става министър, тъй като няма нужните знанията и подготовка:

"Що се касае до парламента смятам, че мога да бъда полезен, защото там ще имам възможността наистина да променям нещата за разлика от песните, интервютата и социални мрежи."

Поредните спасители?

Ицо Хазарта коментира, че не вярва на обещанията, че хората ще се променят. Той заяви, че единствената промяна, която ще дойде, в момента е в училищата и в детските градини. По думите му, за да има промяна, от ключово значение е образованието. (Изненадващо той ще отговаря за образование, а не за култура. Това стана ясно при обявяването на новината, че той ще се присъедини към Петков и Василев.)

Образованието

"Имам три деца, основно аз ходя по родителските срещи, но имам доста впечатления", допълни още той.

Той коментира, че негов приоритет ще бъде модернизацията на образованието и качественото учене.

"Това, което искам да премахна, е зубренето", заяви водачът на ПП и допълни, че и изпитването пред дъската трябва да се премахне.

"Тази система ни учи да сме тарикати на дребно."

Той аргументира тезата си с купуването на шофьорски книжки, зелени сертификати, както и дискусиите "за" или "против" ваксините.

Хубави думи за конкуренцията от ДБ в 25-и МИР

Ицо Хазарта коментира, че може би не трябва го прави, но иска да похвали Елисавета Белобрадова:

"На миналите избори гласувах за Елисавета, дори убедих и съпругата си да гласува за нея. В парламента може да се правят изключително смислени неща, стига да попаднат там смислени хора. За тези няколко месеца, в които Елисавета беше народен представител, тя свърши един куп полезни неща, без да води след себе си 20 журналисти и без да притежава 200 сайта за новини".

Според него е "страшна ирония", че сега двамата се изправят един срещу друг, тъй като и той и Белобрадова са водачи на листите на "Демократична Бъглария" и "Продължаваме промяната" за 25-и МИР - София. 

Хазарта заяви, че "не може да си криви душата" и каза, че ако имаше възможността, най-вероятно пак би гласувал за нея. 

В парламента с кауза, не с желание

Хазарта сподели, че никой от хората в "Промяната продължава", които е видял, не е искал за себе си политическа кариера:

"В огромната си част, да не кажа всичките, са хора, които са се доказали. Влизането им в парламента ще им повлияе финансово силно негативно, включително и на мен. Ако хората знаеха истината, половината, а може би всички, щяха да ме помислят за ненормален."

Той добави, че прави това, за да може да е спокоен пред себе си, че е опитал да направи всичко по силите си за промяна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

6

Egocentric Eccentric

02.11 2021 в 18:17

Аз само искам fwiw да вметна, че съм абсолютно съгласен с всичко написано от Poohbear под тази статия

2000

5

Poohbear

02.11 2021 в 17:15

Олеле, тролът вика "дръжте трола!". Г-н "писнало му от мутри" се държи като мутра и раздава обидни квалификации. Да ми кажеш колко ми плащат, сигурно знаеш добре?

Иначе Ицо Хазарта ме вълнува, да, и нарочно се регистрирах във форума тук, за да напиша какво ме вълнува. А то е, че хората полудяват по време на избори. И че е много по-добре да прави това, което прави най-добре. А "новите политици", които си е избрал са достатъчно рафинирани, за да го измамят.

Интересно ми е обаче как навсякъде има тролове - пазители, които се стремят да наритат веднага всяко нормално мнение.

5827

4

pisnamiotmutri

02.11 2021 в 13:20

3. И теб как те промени? Стана борец за свобода пред монитор ли :D От този монитор ли разбра кои са т.н. мошеници около Хазарта? Смешно човече, вероятно платен трол.

2000

3

Poohbear

02.11 2021 в 10:59

Добре, че Ботев е загинал и е останал само с "песничките" си, че ако беше станал министър на вътрешните работи, както го вижда Стефан Цанев, кой знае как щеше да остане в историята.

Момче, "песничките" ти са ПРОМЕНИЛИ мен и още хиляди българи, съмнявам се да направиш и една малка частичка от това в парламента.

И уж си тарикатче от центъра, а не може да помиришеш мошениците около теб... Както и да е, да минават изборите да си станеш пак нормален.

2000

2

Krum Savov

01.11 2021 в 21:13

Продължаваме промяната със или без Харата, успех!