Ицо Хазарта: Искам да чуя партньорите, които настояваха за правителство с ГЕРБ, какво мислят за саботажа с машините

OFFNews 10 ноември 2023 в 12:10 8147 2

Христо Петров

Снимка БТА

Христо Петров

"Когато трябваше преди половин година да направим правителство и нашата парламентарна група да допусне тази отстъпка - да влезе в договореност с най-големия си опонент, нашите европейски и отвъдевропейски партньори бяха настроени да дават мнение по въпроса и силно препоръчаха това да се случи. Много искам сега да чуя какво е тяхно мнение за това какво се случи на първия тур на изборите. Ще съм много щастлив да чуя какво мислят - честно и законно ли беше случилото се."

Това коментира депутатът от ПП-ДБ Христо Петров (Ицо Хазарта) в интервю за сутрешния блок на bTV.

Според него саботаж с машините на първия тур е оказал сериозно влияние върху резултата и нареждането на общинските съвети, а 500 000 гласа не са били отчетени.

Според него огромен проблем са негласуващите. Според него "промяната" се слчува бавно, защото 4 милиона души не гласуват и така казват, че нищо не искат да променят, а други 1 милион гласуват за ГЕРБ и ДПС, с което казват, че искат ситуацията да остане както досега.

На въпрос какво би казал на избирателите за това че Делян Пеевски негласно се превърна в говорител на правителството, Хазарта отговори: "Да ми изпратят друг в Народното събрание. Аз не съм променил мнението си нито за Борисов, нито за Пеевски".

"60 души в Народното събрание от 240 депутати се опитват да променят нещо в България, но опитите ни вървят бавно, защото от едната ми страна е Бойко Борисов и Делян Пеевски, а от другата ми страна са Костадинов и Тошко", коментира той.

"Аз съм пратен в парламента да приемам закони, тези също са пратени там. Нямам лукса да си избера други, това са хората. Аз не съм променил мнението си за тези хора. Десет години аз и хора като мен публично обясняваме какво мислим за тях. Вижте резултатите от изборите обаче, не мога да сложа резе на вратата и да не пускам Пеевски в залата. Когато си в такава ситуация, търсиш нещото, което може да ви събере", каза той по темата за т.нар. "сглобка".

Петров коментира и победата в София, която бе взета на косъм, с малко над процент преднина.

„През последните 18 години разговорът на демократичната общност в София беше защо загубихме, а сега темата е защо спечелихме с малко. Беше невъобразимо трудна тази кампания и може да се поздравим с това, че нашият кандидат надделя", каза Хазарта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

10.11 2023 в 14:52

Хайде да не забравяме какво бе у нас през 2019 година, а през 2020? Помните ли какво бе при правителствата на Радев?

Случват се нещата, да - бавно, но се случват.

-1650

1

ob1

10.11 2023 в 14:42

"Виж кво, според мен за всичко е виновен лично депутата Христо"

На ПП-ДБ им трябват 20тина Ицовци. Все още не са разбрали, че срещу сганта трябва да се действа твърдо.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки