Искрен Митев коментира събития с вратовръзките си в НС. След сблъсъка с Костадинов сложи на охлюви

OFFNews 26 юни 2022 в 11:03 3567 2

Вратовръзките на Искрен Митев

Снимка Стопкадър bTV

Вратовръзките на Искрен Митев

Депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев се открои с нестандарните вратовръзки, с които идва на работа в Народното събрание. След сблъсъка с Костадинов си сложи вратовръзка на охлюви, а преди няколко дни - на шарани - символ на това, че гражданите не са "шарани" и са видели как ДПС и "Възраждане" се ръкуват на антиправителствения протест.

Днес пред bTV Митев донесе всичките си любопитни вратовръзки, които досега е носил в парламента, включително и една, която предстои да си сложи, когато "българското общество е готово" да приеме еврото. "Не мисля, че трябва на всяка цена това да стане сега. Обществото и икономиката трябва да узреят за ползите от еврото и тогава ще си я сложа", каза той.

Митев обясни, че народните представители имат право да носят тъмносиви, тъмносини и черни костюми и единственият начин, по който могат да се отличат, е вратовръзката.

Вратовръзката на охлюви

"Когато се случи това с Костадин Костадинов, който каза, че съм тъпак и охлюв, реших, че човек трябва да е критичен към себе си. Затова на следващия ден си сложих вратовръзката на охлюви", каза Искрен Митев. 

Той е на мнение, че представителите на "Възраждане" са най-голямото разочарование в парламента.

"За ГЕРБ и ДПС нямах големи очаквания, защото имах представа за тях. Не беше така за "Възраждане". Мислех, че те ще бъдат хора, които ще работят за доброто на гражданите, а не виждам това", заяви депутатът от ПП.

Вратовръзката на динозаври

"От малък съм се възхищавал на динозаврите. Те са едни големи и страшни същества. Беше много забавно как си говорихме с народни представители, които са от 20 години в Народното събрание, че са едни динозаври там. Реших да използвам тази вратовръзка като послание към статуквото", каза Митев.

По думите му хората от статуквото ще изчезнат и ще дойдат те - младите, смелите хора от протестите, които ще изместят динозаврите. 

Вратовръзката на математически формули

В деня на гласуването на оставката на председателя на парламента Никола Минчев (ПП), Искрен Митев дойде с вратовръзка с математически формули.

"Идеята беше, че на опозицията не им излезе сметката като го свалиха. Те направиха едно безсмислено зло. Те разрушиха коалицията, но и държавата и собствените си партии", каза той.

Вратовръзката на шарани

"Когато видяхме, че ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" протестират заедно, обвиняват ни, че купуваме народни представители, а видяхме всъщност кой е купен. Шараните беше с цел да кажа, че хората не са шарани и ще видят всичко", заяви Искрен Митев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

2

Октим

26.06 2022 в 12:09

Не е лоша идеята му, но за подобни алегорични “хватки“ трябва да имаш и “публиката“, която да ги разбира. А точно разбирането в Парламента е най-трудната дейност, тъй като “веществото в главите“ за нея при по-голямата част от депутатите липсва!

14469

1

случайно прочетох

26.06 2022 в 11:46

Допада ми чувството за хумор на Митев и начина по който го проявява. Будно момче е!
Добре е да си вземе и вратовръзка с клоуни, ако се стигне до връчване на мандат на ИТН или да ползва стара- на шнорхели ;–)