''Искаме да спечелим със 121 почтени депутати. Нямаме червени линии към хора, а към принципи''

Нямаме "червени линии" към хора, а към принципи, категоричен е Даниел Лорер от "Продължаваме промяната"

OFFNews 09 октомври 2021 в 19:09 5333 6

Искаме да спечелим със 121 почтени депутати, каза Даниел Лорер - едни от основателите на "Продължаваме промяната" пред Нова ТВ. На въпрос дали ако не се съберат 121 народни представители от "Демократична България", "Продължаваме промяната" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", ще се търси подкрепа и от други партии, той заяви, че от формацията на бившите министри няма червени линии към имена, а към принципи.

Това, което предстои през следващата седмица, е да създадем вътрешно при нас, а после да споделим и с евентуалните партньори приоритетите ни за следизборна коалиция. След евентуална победа на изборите ще преминем към същинската коалиция, допълни още Лорер.

Според него в миналото Народно събрание е имало хора, с които могат да работят, те са били и в лявото и в дясното пространство.

"От "Демократична България" имат капацитет. Ние от "Продължаваме промяната" ще поставим на масата принцип за почтеност, ще работим само с хора, които не са участвали в корупционни схеми, няма да пипаме данъци, а ще ускорим събираемостта, за да се стимулира икономическото развитие", заяви още Лорер.

За цените на тока той обясни, че има два аспекта - глобалната криза, което създава проблеми в цял свят, и втори - у нас те се увеличават двойно, защото предишните правителства не са направил стратегия как да правим зелен преход, а също продължаваме да внасяме скъп руски газ, високи са цените от въглищните централи и има неработещи ПАВЕЦ.

"Газопроводът с Гърция трябва да бъде завършен, за да внасяме по-евтин азерски газ, ПАВЕЦ трябва да започнат да работят, а енергийните експерти трябва да преценят дали може и трябва ли да се направи нов блок в АЕЦ "Козлодуй", докато в Белене вече не може да се реализира проект", смята политикът.

Той заяви още, че инфлационният шок ще се отрази и на България. Но задача на управлението е да направи така, че да се създадат условия за повишаване на доходите, с което да се преодолее инфлацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

10.10 2021 в 12:59

Енергийният и не само "експерт", дървеният философ - Pi ar Sevi Boiko, дрънка за проекти относно АЕЦ, но не знае какво е ПАВЕЦ?!?!?!? Смешник!!!!

Какво е ПАВЕЦ естествено знам. Какво е П ВЕЦ - не знам. Като онова къдраво нещо, с чело като белег от отверка, което явно не знае и други неща.

23293

2

Стефан

09.10 2021 в 19:49

А също така е желателно да не си дебил.

Абе, тарикатчето, като как азерския газ ще стане по-евтин от руския?
И защо да не може да се строи Белене, за което има проекти, а в Козлодуй може, за където проект няма?
И какво изобщо е "П ВЕЦ"?

И как да разбирам "червена линия към"?
Поредните искрящи неграмотни самодейци.
 
X

Да помогнем на украинските деца!