''Импийчмънт на Радев е възможен. Последният му кабинет беше от мародери и правеха далавери''

Радев къде си прави лицевите опори - в карате клубовете, чийто председател беше Алексей Петров, заяви депутатът от ПП-ДБ

OFFNews 21 август 2023 в 09:50 10145 5

Явор Божанков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Явор Божанков

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков заяви, че президентът Румен Радев трябва да получи "институционален отговор" и да му бъдат ограничени правомощията. Според него импийчмънт е възможен. 

"Импийчмънт е възможност, която според мен е наложителна. Но най-вече Народното събрание (НС) трябва да преразгледа неговите правомощия, правата, които са му дадени да назначава, да кадрува в регулаторите. Ако има съмнения за руски зависимости на президент в общественото пространство, то НС по целесъобразност трябва да преразгледа всички тези режими", заяви пред Нова телевизия депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Явор Божанков.

В събота президентът Румен Радев обяви от Шипка народно движение за 3 март, каза, че управляващите страдат от "властова булимия" и че правят "проект за похищение на Конституцията". Според Божанков Радев е нарекъл "безродници" гласувалите за ПП-ДБ. "Това е на просто грозно, а брутално насаждане на омраза", каза депутатът.

Божанков заяви, че последният служебен кабинет на Радев са се "държали като мародери" и че са "правили далавери". Той даде пример с публикации на сайтовете "Биволъ" и "Bird.bg" за съветника на Радев Николай Копринков:

"Когато казва, че някой употребява властта за нечисти икономически цели, трябва да напомним, че служебният кабинет по-скоро се държаха като мародери. Например сключените доставки с турската държавна компания за нефт и природен газ "Боташ" и далаверите на служебните министри на Радев. Когато президентът говори за скандали, трябва да си спомни неговия съветник Копринков и как едни хора, които влизат бедни в политиката, се оказва, че на роднините им рязко им потръгва в живота и всички стават милионери."

Попитан защо, ако това е истина, не тече разследване по въпроса, Божанков каза, че "са подадени много сигнали".

За Алексей Петров

Малко след убийството на бизнесмена президентът попита ПП-ДБ каква е била ролята му в скрепяването на коалицията. ПП-ДБ отвърнаха остро, нарекоха твърденията за техни връзки с Петров спекулации и заявиха, че Радев не иска редовно правителство.

Днес Божанков коментира:

"Радев ни казва, че трябвало ние да обясним кой е архитектът на правителството. Според него трябвало да дадем обяснения за Алексей Петров и тук е лесно да му върнем топката и да го питаме той къде прави лицевите опори - в карате клубовете, чийто председател беше Петров. Нали така си откри кампанията. Това е дребно заяждане, но президентът влиза в сблъсък с други тези - "посолството" ли е архитект, или Сорос къде остана?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

21.08 2023 в 15:04

"Това е на просто грозно, а брутално насаждане на омраза"

Радев демонстрира, че е невъзпитан и невъздържан.Ще се радвам да го махнат и до края на мандата да видим и на Йотова простотиите.

645

4

wakeup

21.08 2023 в 15:00

Импийчмънт е не само възможен той просто е задължителен при това по най бързия възможен начин за да се редуцират щетите за държавата

12407

3

Bad Horse

21.08 2023 в 11:44

не си хабете надеждите за импийчмънт. Няма да има. Хващам бас 10:1.

Обществото е разединено на русофило/фоби, парламента е пълен с обичайните майкопродавци, как ще стане импийчмънта?

Малко са надеждите за махане на МОЧА и 3 Март да не е националния празник. Там е 5:1

1236

2

БотоксПутю

21.08 2023 в 10:23

Президент на държава от Европейския съюз и в същото време резидент на терористична тоталитарна държава? Къде дават така, освен в България?

2550

1

alfakentavur

21.08 2023 в 10:07

Аз предлагам със Зеления чорап да се действа по рашистки.
Нали много ги люби.
Та значи - първо го арестуват, а после все някакво обвинение ще му измислят.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика