''Има такъв народ'' ще участва в следващите избори

OFFNews 01 декември 2022 в 18:01 1270 4

Тошко Йорданов

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов

"Има такъв народ" ще участва самостоятелно в предсрочни парламентарни избори, заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов на пресконференция.

"Когато една политическа партия не е влязла за 4000 гласа в парламента и на всичкото отгоре бившите й партньори се замерват с доказателства как са фалшифицирали изборите, най-логично е тази партия да участва", каза той. 

Според него, ако партията на шоумена Слави Трифонов е била в 48-ото Народно събрание, "нямаше да имаме председател от ГЕРБ начело на парламента, нямаше да има разговори с ГЕРБ, нямаше да има вопли към ГЕРБ за подкрепа на правителство на малцинството".

Попитан дали ще се явят самостоятелно на изборите, Йорданов отговори: "Имам някакво вътрешно усещане, че ще е самостоятелно".

За промените в Изборния кодекс Тошко Йорданов каза, че хартиената бюлетина няма да направи изборния процес по-честен.

"Има такъв народ" премахна хартията в първия парламент, в който влязохме, защото хартията позволява на ГЕРБ и ДПС да си организират купен вот, това е истината. За съжаление машините бяха опорочени от "Продължаваме Промяната". Хартията ще докара повече гласове на ГЕРБ и ДПС", коментира още Йорданов.

По думите му в момента това, което става с Изборния кодекс е, че всеки драпа в частта, в която може да влияе, да се запази, за да може да изкриви вота колкото може със силите, които има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

3

Constanza

01.12 2022 в 19:57

Не знам дали остана някой неотвратен от тях, освен може би роднините им. И то само най-близките.

3767

2

Име на профила

01.12 2022 в 19:22

Нека, нека. Парламент няма да помиришат, но иначе ще привлекат разни полезни идиоти, които иначе ще гласуват за следващия месия - за някой извън ДБ и ПП. Я Валерката, я Янев...