Илиян Василев: Заповедта за сваляне на правителството е дадена в Москва

OFFNews 09 юни 2022 в 18:02 61934 24

Снимка Фейсбук/Личен профил

Заповедта за сваляне на правителството е дадена в Москва, след като сме отказали да пуснем самолета на руския външен министър Сергей Лавров за Белград и най-вече със заявлението, че няма да подновим договора с Газпром. Тази версия разви във фейсбук профила си консултантът и анализаторът Илиян Василев, който е бивш посланик в Москва. 

Според Василев постановката със спирането на природния газ у нас е била съгласувана между "Газекспорт" (външнотърговската фирма на "Газпром" бел. ред.) и политици от ГЕРБ и ДПС с идеята да ударят и свалят правителството. Допълнително на везните е натежало демонстрираното пренебрежение на премиера Кирил Петков към руския газ и постоянното му повтаряне, че имаме достатъчно, и то по-евтин газ и няма да подновяваме договора си с "Газпром". С това Петков е подписал "присъдата" си, смята Василев.

Василев отбелязва, че за първи път българско правителство не пропуска руски самолет за Белград.

"За Русия визитатата на Лавров е символна, а присъствието на "Газпром" на българския пазар е критично важно. Не случайно лобито на "Газпром" успява до този момент да задържи сключването на дългосрочен договор за втечнен природен газ, защото това ще остави руския газ в ролята на трети чакащ на опашката", написа Василев. 

Друг "грях" на Петков, според Василев, е, че премиерът лично се е заел и благодарение и на неговите усилия до месец тръгва проектът за интерконектора с Гърция, който отваря вратата на неруски алтернативи за вход в целия регион, включително в Украйна.

"Новият Пеевски - менторът на ИТН Орлин Алексиев и старият Пеевски взаимодействат - цялата тази корупционна машина, барабар с Гешев /магистрати, служби, медии/ има нужда от много милиарди, за да бъде хранена. А те свършиха. Правителството им пречи", е виждането на Илиян Василев.

"Рашков щял да стане шеф на КПКОНПИ - няма как да стане. Кой да гласува? ИТН няма да гласуват, ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" хептен. Откъде гласове? Правителството ще бъде блокирано и само ще вдигне белия флаг. То това е и целта", смята Илиян Василев. Според него през лятото избори не могат да се състоят, значи те ще се проведат през ранна есен и пак ще има служебно правителство на Радев.

"ИТН си свърши работата - Слави прибра десетки милиони. Помогна да се овладее енергията на протеста и да се насочи в глуха улица. Сега вече може и да не попадне в парламента. Има десетина души, които някак ще трудоустрои. Другите не го вълнуват. Тези другите могат да му объркат сметката", смята още Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

23

Уточнител

11.06 2022 в 18:25

ЧервеноЛево зло куче, лае и нарежда магии са опазване на кирчо&кокорчо (лъжеца и крадеца). На помощ призовава Илиянчо подлеца, известен още като Сашо Василев (агент на ДС Сашо).
Ми така е, краставите магарета/кучета през девет баира се надушват ... ха-ха-ха

3000

22

Уточнител

11.06 2022 в 18:13

КАКВО ИСКАТЕ ОТ ЕДИН АГЕНТ НА Д С,

като Илиянчо подлеца.
Естествено целата ЧервеноЛева папл.чь му ръкоплещи....
Умират си на мъка, че Киро тъпото (речников фонд от 380 думи) ще падне и ще повлече и Червената сг.нь на комунягите, като по този начин бръкнат в здравето на резидента Мунчо - бащата на Бандата на четиримата лъжци и крадци и главен резидент на Северната кочина в България.
Мъка за споменатата ЧервеноЛева свол.чь!
Ще требе да се отпусне оръжие за Украйна и да се спре македонизЪма, та затова левичарите и техната клиентела (голема част са Внуци и Роднини на АБпФК или на
Слугите на АБпФК) бълват змии и гущери...

1009

21

Bachorazbiracho

11.06 2022 в 13:01

Ей тъпи парчета, простото правителство така и така нямаше 160 гласа да гласува нов ВСС, така че не се правете на разбирачи

-240

19

редовно четящ

10.06 2022 в 17:14

Много точен коментар на г-н Василев. Тролската истерия го доказва.

1900

17

rincewind

10.06 2022 в 06:09

Злотоку4е
Ти си или идиот, или ансолютен комунист, който няког е захлебвал и иска пак така без да работи.

8053

15

DARTH VADER

10.06 2022 в 01:45

ВСИЧКИ СЪВЕТОФИЛИ,КОИТО СЕ РАДВАТ-НЕКА НЕ БЪРЗАТ...
ИМА И ДРУГИ ФАКТОРИ ОСВЕН КРЕМЪЛ,КОИТО СА ДАЛЕЧ ПО-ВЛИЯТЕЛНИ И ОЩЕ НЕ СА КАЗАЛИ ПОСЛЕДНАТА СИ ДУМА...



СЛАВИ СЕ ОКАЗА ПРЕДАТЕЛ,НО ЩЕ ВИДИ СКОРО КАКВО Е ДА СИ ПРЕДАДЕН...НАИСТИНА...
12 ЧОВЕКА,ДАЛИ НЯМА ДА СЕ НАМЕРЯТ МЕЖДУ "НЕГОВИТЕ",КОИТО ДА ГО ЗАКОПАЯТ ПУБЛИЧНО,А....:)
 
X

Подкастът на OFFNews