ИБГНИ няма да има собствен кандидат за президент

"До момента има само един сериозен кандидат и това е действащият президент Румен Радев"

Ружа Райчева 15 септември 2021 в 11:15 1513 0

Ние няма да имаме кандидат за президент, но го казвам с уговорката, че това не е обсъждано в парламентарната ни група, заяви народният представител от "Изправи се, БГ! Ние идваме" Николай Хаджигенов в Народното събрание. 

"До момента има само един сериозен кандидат и това е действащият президент Румен Радев. До момента обаче не сме обсъждали нищо", коментира той. 

По думите му ИБГНИ, която е най-малката група в парламента, работи най-ефективно. 

Хаджигенов смята, че причината да има "яростна съпротива" срещу приемането на промените в Закона за защита на застрашени лица на второ гласуване, е че от комисията за СРС-тата са изпратили препоръки да бъде отстранен шефът на НСО ген. Емил Тонев и прокурор Вероника Трифонова. 

"Българският "Уотъргейт" е много по-ужасяващ. Комисията събра данни за 934 подслушвани, измежду тях има 5 журналисти, един от които работи за огромна френска медия. Подслушвани са известни хора, съдии, хора в градска прокуратура, политици, председатели на нестопански сдружения и т.н.", каза Николай Хаджигенов. 

Той обяви, че комисията е успяла да събере 130 имена, но за съжаление те са засекретени "благодарение на редник Гешев, когото сега защитават в пленарната зала". 

Николай Хаджигенов заяви, че приветства новия евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Колкото повече хора си ползват главите по предназначение, толкова по-добре. Смятам, че това ще се отрази положително на гражданите, а за нас конкретно не знам", каза още той. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!