И Волен Сидеров влиза в битката за президент

Георги Ангелов 29 септември 2021 в 14:12 1934 1

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

"Атака" се регистрира в ЦИК за предстоящите президентски избори на 14 ноември. Лидерът на формацията Волен Сидеров заяви, че ще се кандидатира за президент, за да бъде алтернатива.

Той напомни, че е бил на балотаж през 2006 г. срещу тогавашния президент Георги Първанов. Тогава на втори тур Първанов спечели над 75 на сто от вота срещу Сидеров.

Доскоро Сидеров бе общински съветник в Столичния общински съвет, но подаде оставка в началото на август.

За разлика от предишни президентски избори, тази година няма голям интерес от политическите партии. Все още не са ясни кандидатите на ГЕРБ, Демократична България и ВМРО, които направиха заявки, че ще имат кандидати. Очаква се решението и на ДПС. Като фаворит изглежда настоящият президент Румен Радев, който ще е кандидат в двойка с досегашния си вицепрезидент Илияна Йотова. Зад тяхната номинация застават БСП, „Има такъв народ”, такива заявки направиха и от „Изправи се. БГ! Ние идваме!”.

Своите кандидатури обявиха още Костадин Костадинов- лидер на „Възраждане”, председателят на сдружение „Азбукари” Цвета Кирилова, лидерът на БСД Александър Томов, както и фолк певицата Луна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови