Тв водещият Горан Благоев влиза в партията на Цветан Цветанов

OFFNews 20 септември 2020 в 12:20 7616 4

Телевизионният водещ Горан Благоев, спортисти, българи в чужбина и бивши членове на ГЕРБ стават част от неродената още партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

Бившият зам.-председател на ГЕРБ даде старт на политическия си проект със събиране на инициативен комитет, който да учреди партия. На сбирката в НДК дойдоха 89 души, сред които бивши колеги на Цветанов от ГЕРБ, спортисти, бизнесмени и журналистът Горан Благоев.

Цветанов си поставя амбициозната задача да обедини поддръжниците на центъра и дясното в политическото пространство, които отстояват евроатлантическите ценности, както и да сплоти всички етноси в страната. 

„Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности, евроатлантическата посока, един проект, който да даде възможност за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни - да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години, участвайки активно в политиката“, обясни същността на формацията Цветанов.

В инициативния комитет влиза бившият председател на външната парламентарна комисия и ексдепутат депутат на ГЕРБ Джема Грозданова, координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, братята Павел и Румен Вълневи, които имат бизнес в САЩ и бяха собственици на вече несъществуващата телевизия BiT, журналистът Горан Благоев, който води предаването "Вяра и общество" по БНТ, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев и др.

"При тази конфронтация и противопоставяне в политиката в момента трябва да намерим пътя към една нормалност. Днес не виждам в страната да има хоризонтът, който трябва да има. Липсва реален политически дебат. Половината българи не гласуват, може би защото много хора се разочароваха от гласа си досега", каза Цветанов.

Основните акценти в програмата на бъдещата партия са образование, съдебна система, култура, среден и малък бизнес, както и електронно управление.

"Републиканци за България" ще бъде учредена в спешен порядък на 27 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

3

Новак

22.09 2020 в 06:06

Бре, Горан Благоев изглеждаше умен мъж пък виж ти! Или както се казва - “и най-умния си е малко прост”. Май и за Боко важи тази сентенция обърната - че е прост прост е, но е хитър.

10372

1

elbarbudo

20.09 2020 в 17:33

Не мога да се ориентирам - вип асансьора от нашите ли е яече? Имма предвид демократичните евроарлантици?