'И президентът, и премиерът, и военният министър са НАТО-овски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната'

Следващата седмица ще има още разкрития за управлението на ГЕРБ, обяви говорителят на кабинета Антон Кутев

OFFNews 29 май 2021 в 13:11 10583 2

Антон Кутев

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че следващата седмица ще бъдат направени още разкрития от управлението на ГЕРБ. След Българската банка за развитие, ще бъдат изнесени данни и за други структури, където нещата са ужасяващи, заяви той в интервю за БНТ. Кутев определи като лъжа твърденията на ГЕРБ, че промените в службите са заради разкритите руски шпиони в страната.

"Това правителство и президентът, и премиерът, и военният министър - те са НАТО-овски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната, те са НАТО-овски генерали и са доказали с цялото си поведение, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България, нито членството в НАТО. На какво основание някой ми твърди, че щели да пускат руските шпиони. Това просто е една глупост", коментира Кутев.

Темата за подслушването никак не е нова и се надявам да успеем да я приключим завинаги и тя повече да не излиза в българското общество, каза още той.

Той добави, че за съжаление, всеки българин е убеден, че може да бъде подслушван. "Очевидно беше, че даже бившият премиер може да бъде подслушван, макар че прокуратурата не каза дали това е неговият глас или не".

По думите му тези нередности няма как да бъдат изведени на повърхността с досегашните служби.

Антон Кутев отново подчерта, че смяна се търси на онези нива, от които зависи процесът:

"Всички чиновници, администратори и хора на работа могат да бъдат спокойни, че за тях нямаме нито желанието, нито възможността да се занимаваме, така че там не става дума за смени."

Той намекна, че през следващата седмица ще излизат още разкрития за вреди, нанесени от управлението на Борисов, които, по думите му, са по-големи от бедите, нанесени от приватизацията. Става дума за въвеждане на ред, ако успеем да го направим, защото съпротивата е голяма, а времето е малко", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5054

2

blues

31.05 2021 в 01:12

Тъпаците са тези, които си мислят, че дошлото след Бойко правителство на комуняги, шпиони, мижитурки и прочие комунистически плебс е някаква алтернатива.

И не просто тъпаци, а безнадеждни тъпаци.

6145

1

kokoten

29.05 2021 в 15:34

Тъпаците от Симеоново и Пожарната затриха България,направиха ни за посмешище пред света....Кутев е прав за всичко...само не е ясно как ще излезем от това състояние....Успех на Правителството.....