И Илияна Йотова намира тона на руския патриарх за неочакван и неприемлив

OFFNews 13 март 2018 в 09:42 4583 3

Илияна Йотова

Тонът на руския патриарх Кирил беше неочакван и неприемлив. За мен обаче е по-важно как българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, хладнокръвна и с ясни послания.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира скандала след визитата на патрираха в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е участвал в тази война и който е дал живота си за свободата на България”, допълни Йотова. По думите ѝ продължението на скандала в руските медии показва, че той очевидно води към една предизборна кампания в Русия.

„Със сигурност тази реакция на руския патриарх е предизвикана, може би заради колебливото ни отношение през годините на тема Русия. Но все пак този тон за мен остава неприемлив и смятам, че президентът отговори както трябва – без влизане в емоционални спирали, категорично и ясно”, каза Йотова.

Тя коментира и критиките за собственото си представяне при приемането на висшия духовник. 

"Първите уроци, които получава един народен представител, е как се приема едно духовно лице. Поклонът пред руския патриарх е поклон и уважение към руската църква. Тя е в основата да я има освободителната война", каза вицепрезидентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8753

2

Кинджо

13.03 2018 в 12:12

Една седмица им трябваше за да се усетят че тона е бил неприемлив .... средно интелигентен човек би отговорил още по време на разговора

29217

1

Лопе де Вега

13.03 2018 в 10:48

Илиянка, нали те видяхме как си се сгърчила. Ясно, че тази поза много те затруднява. Изпълнението и ти носи допълнителна червена точка.

Кой обучава (тренира, инструктира и пр) народните представители как да се държат пред духовници? Ако това е специален учител - вземете си парите обратно. Ако илиянка ни менти - да и намерим някой свестен инструктор, че следващия път при подобен случай ще се наведе много силно. Ако може!

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!