И ИБГНИ е за коалиция с Кирил Петков и Асен Василев

OFFNews 19 септември 2021 в 10:55 2685 3

"Изправи се БГ! Ние идваме!" стои зад коалиция с формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, която ще бъде обявена днес, стана ясно от думите на депутата от ИБГНИ Арман Бабикян пред БНТ.

"Мая Манолова няма нужда да съгласува с нас опита за коалиционно обединение на ИБГНИ с ДБ и новия проект на Петков и Василев. Това е продължение на същия тип политика да съберем тези, които имат еднакво виждане за промяна на България. Това събиране е естествено, след като идеите ни са общи. Няма какво толкова да се мисли", посочи той.

"Може да не сме големи, но сме ефективни и силни. И в комисията "Манолова", и в комисията "Хаджигенов". Излязохме с резултати за безпрецедентното полицейско насилие и безпрецедентното подслушване. Тези двама млади господа (Петков и Василев) постигнаха също резултати", каза Бабикян.

С ДБ каза, че са работили "фантастично" в 46-ия парламент и преди това.

За провала на това Народно събрание Бабикян заяви, че неуспехът за обединение датира от миналата година, когато са обикаляли офисите на останалите партии с молба да се явят заедно, за "да се създаде мощна волтова дъга, която да блъсне статуквото".

"Нищо такова не се случи. Сега бавно учим урока си. Хората разбират, че се налага да се подадат ръце и да се пуснат мостове и егоизмът да даде крачка назад", допълни Бабикян.

Резултатите от протестите продължават да дават плодове. Обществото ни вече не иска да живее по онзи начин, но не е произвело качествен механизъм как да живее по новия начин и това ни вкарва в този цикъл от избори, обясни той.

"ИТН, ДБ и БСП получиха много повече гласове от нас, но трябваше да бъдат пуснати мостове към останалите партии да има ясна програма, зад която се застава и да се състави кабинет. Можеше да се провалим, но поне можеше открито и диалогично да направим този опит", коментира Арман Бабикян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови