И ГЕРБ с окръжно: Пращайте данни кой е назначен от БСП и ДПС

OFFNews 13 ноември 2013 в 18:57 3582 9

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

 

Агенция БГНЕС разпростани текстовете на мейли, адресирани до членовете на ГЕРБ, в които се дават инструкции за "съставяне на списъци с назначенията след началото на управлението на сегашния кабинет".

Първото съобщение, изпратено на 12 ноември по обяд, призовава членовете на партията да окажат подкрепа и присъствие на протестите в столицата. В мейла, озаглавен "Vajno" от един от столичните района на ПП ГЕРБ пишат: "Всички ние искаме нови избори, които да са честни и истински, без черен PR, да се зачете мнението на народа! Нека всеки, който има възможност, да подкрепи протеста за това искане на 13,14,15…..ноември".

Няколко дни преди призива към членовете на партията да излязат на протест, от същата структура са изпратили искане за справка на направените назначение при сегашната управа. В мейл, озаглавен "Spavka – naznacheniq – srok do 11.11.2013" на 7 ноември, четвъртък, от ГЕРБ искат сведения за всички назначени кадри на БСП и ДПС.

Съобщението гласи: "Здравейте! До понеделник сутрин - 11.11.2013 г. - е необходимо да ни изпратите следната информация:

 - всички партийни назначения от страна на БСП и ДПС от месец май 2013 година до сега. Става въпрос за хора, назначени на държавна служба или важен ръководен пост на областно ниво (например: РИОСВ, РИОКОЗ, ОДБХ и други). Необходими са ни имената и заеманата длъжност в конкретното учреждение, както и дали заемат някакви партийни постове, имат ли евентуален конфликт на интереси за заемания пост и т.н.

 - всички назначения по време на нашия мандат, причини за смяна ако конкретния човек е бил освободен, както и кой е заемал поста преди и след неговото назначение (т.е. хронологично проследяване на събитието)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!