И ДПС недоволни от Главчев, Карадайъ не казва ще му искат ли оставката

Николаос Цитиридис 15 ноември 2017 в 10:42 2870 0

"Нашата оценка за това, което се случва последните няколко месеца в страната, е следната - предупреждавахме, че демокрацията е в опасност, а днес можем да кажем, че демокрацията е в криза". Tова заяви в парламента днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Повод за неговото изказване е скандалът с Корнелия Нинова и председателя на НС Димитър Главчев.

"По Конституция България е парламентарна република, а всеобщо е усещането за премиерска република", каза пред журналисти в кулоарите на парламента Карадайъ.

За него основен проблем е "двойният аршин" на ГЕРБ, който днес си проличал по действията на Димитър Главчев.

"През последните няколко месеца има усещането, че институцията председател на Народното събрание липсва в парламентарната ни република.

Г-н Главчев днес се опита да го потвърди. Конкретно Нинова и Данаил Кирилов цитираха едни и същи медийни публикации. Но имаше различно отношение и поведение към тях.

Нещо повече - отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия също има своя знак."

В цялото си изказване Мустафа Карадайъ не каза категорично дали ДПС ще подкрепят БСП за исканата от тях оставка на Главчев. Карадайъ допълни с усмивка, че журналистите трябва да четат между редовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews