И Да, България поиска оставката на автора на Шайката

OFFNews 06 октомври 2017 в 14:55 4514 1

„Движение Да България“ призовава премиера Бойко Борисов да поиска оставката на депутата от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарната етика Антон Тодоров.

Причина за искането ни е днешното абсолютно недопустимо поведение на Тодоров към български журналист. Тази сутрин в национален ефир за пореден път бяхме свидетели на това до каква степен управляващото статукво си позволява да репресира журналистите в България и да налага на живо цензура спрямо неудобни въпроси и теми. Депутатът от ПП ГЕРБ не само погази свободата на словото, но и отправи лични заплахи към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

Ако г-н Борисов действително вярва в смисъла от свободата на медиите, нека направи стъпка отвъд протоколните декларации и докаже ясно позицията си пред българското общество като поиска оставката на Антон Тодоров.

Хора с поведението и морала на г-н Тодоров нямат място в управлението на която и да било европейска държава и изявите им следва да бъдат посрещани с абсолютна нетърпимост не само от обществото като цяло, но най-вече и преди всичко, от управляващите, се казва в декларацията на партията на бившия правосъден министър Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews