И Ангел Че дарил пари на Бареков без да знае

OFFNews 14 септември 2014 в 11:04 8546 13

Ангел Славчев

И Ангел Че се е оказал сред дарителите на партия "България без цензура", въпреки че самият той няма спомен да е дарявал пари.

За фалшификата разказа самият Ангел Славчев в предаването на Люба Кулезич по Нова Телевизия.

Видях името си сред дарителите на партията "България без цензура" в списъка, качен на страницата на Сметната палата. Нямам спомен да съм дарявал пари на партията и се чудя какво да обясня, ако Сметната палата ме пита откъде съм взел тези 10 000 лева, за да ги даря, разказа Славчев. Той уточни, че е дарявал пари, но не на партията, а на гражданското сдружение на Бареков със същото име и направил дарението не от свое име, а от името на фирмата си.

Сега Славчев чрез свои хора в ББЦ издирвал документ, в който да е записан като дарител на партията, за да призове Бареков в съда.

Някогашният лидер на февруарските протести обясни като "грешка на растежа" това, че се е присъединил към Бареков. Славчев имал съмнения, че Делян Пеевски стои зад Бареков, но няколко пъти питал Бареков и той отричал. Накрая Бареков се заклел в децата си, с което темата приключила.

Мислех си, че като човек се закълне  в децата си казва истината. Но после станах свидетел на множество телефонни разговори между Бареков и Пеевски. Бареков излизаше от стаята, за да си говори с Пеевски по телефона, а като се връщаше казваше "Делян каза". Питах го: "чакай сега, откъде накъде Пеевски ще ти казва", а той отговори, че с Делян може да са политически опоненти, но са приятели, разказа Ангел Че.

Той обясни, че прякорът му не трябва да се свързва с Ернесто Че Гевара, а с умалителното "ангелче", което идвало от това колко е добър и помага на хората.

На въпрос на Кулезич каква е ролята в партията на новата жена на Бареков Мария Календерска, Славчев обясни, че тя разпределя финансовите потоци, които идват към Бареков от Ковачки, ДПС и Пеевски,

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!