И Александър Томов се кандидатира за кмет на София

OFFNews 18 септември 2023 в 21:15 1452 3

Александър Томов

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Александър Томов

Политикът и бизнесмен Александър Томов-Лупи се кандидатира за кмет на София.

От инициативния комитет, който го издига, съобщиха, че оценяват управлението на ГЕРБ в столицата през последните две десетилетия като морално и политически изчерпано.

"Като оценяваме тревожното състоянието на столичната икономика, на социалната инфраструктура, на околната среда и като изразяваме безпокойство, че повечето от издигнатите досега кандидати за кмет на столицата са неопитни хора, ние сме убедени, че за кмет на София трябва да бъде избран опитна личност, човек с високи експертни познания и доказан борец срещу корупция на по-високите етажи на властта", пишат оттам.

Подписалите се "101 интелектуалци и общественици" обясняват, че Александър Томов е кореняк софиянец:

"Той е международно известен експерт - икономист със специални познания в областта на големите инвестиционни проекти. Проф. Томов има заслужено признание в демократичното изграждане на България и нейната столица. Той е един от авторите на новата българска Конституция и много икономически закони. Десетки са реализираните с негово участие инвестиционни проекти. Той е спомоществовател на българската култура, образование и спорт".

През 2014-2018 г. Александър Томов стана инициатор и главен изпълнителен директор на най-големия инвестиционен проект в София - "Света София", оценен от международни инвестиционни компании за 1,6 милиарда евро. 

Те призовават широката софийска общественост да подкрепи кандидатурата на проф. Томов, като най-опитния и експертно изграден кандидат-кмет измежду всички кандидати.

"Неговото избиране ще сложи край на дългогодишното управление на ГЕРБ, както и на мимикриращите кандидати , които са коалиционни партньори на тази партия. Нека София стане началото на истинската политическа промяна в България! Нека изборът на г-н Томов доведе до повече съгласие, прагматизъм и модерност!", заключват подписалите се под кандидатурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

19.09 2023 в 10:21

Преди време в. "24 часа" съвсем уместно констатира и доказа с конкретна фактология , че политическата кариера на Томов - Лупи е тръгнала рязко надолу след като си е монтирал на темето рошава протеза!

Няма да правя сравнения с протезата на един ритнитопковец - виден столичен пияница, но като гледам как се е проскубала тази - на Томов - Лупи, мога да прогнозирам, че има някакви шансове!?

Пък и професор бил станал, навярно при библиотекарите...

605

2

avitohol

19.09 2023 в 09:27

аааа тоя кога излезе от затвора ???
Опа той не е бил там защото е чист като сълза.
Няма нищо общо с подаръците в кремиковци нито разбира от енергетика нито от футбол..

2073

1

Johnny B Goode

18.09 2023 в 21:18

Тоа па плужек откъде изпълзя?
 
X

Да помогнем на украинските деца!