Христова: Избирането ми в ИБ на БСП е много добра оценка за Градската организация в София

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2019 в 19:09 2050 0

Смятам, че моето избиране в Изпълнителното бюро на БСП е много добра оценка за работата на Градската организация в София.

Това заяви заместник-председателят на ГС на БСП в столицата и на СОС Милка Христова в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. На вчерашния пленум на Партията тя беше избрана за нов член на Изпълнителното бюро на БСП заедно с още 6 души - Георги Свиленски, Весела Лечева, Асен Гагаузов, Манол Генов, Стоян Мирчев и Николай Бериевски. От досегашните членове беше освободен Валери Жаблянов. Така Изпълнителното бюро вече ще наброява 21 души, сред които е и лидерът на БСП - София Калоян Паргов. Досега съставът на управляващия орган беше от 15 членове.

"Разширяването на Изпълнителното бюро на БСП отчита естеството и значимостта на това, което предстои - местните избори, коментира Милка Христова. - Избирането ми за член е много добра оценка за дейността на Градската партийна организация в София и в частност на общинските съветници в СОС. Смятам, че предложението и включването ми в състава на Изпълнителното бюро е стъпка в правилната посока предвид значимостта на изборите в знаков град, какъвто е София. Победа на БСП в столицата би била от изключително значение за партията ни. Искрено се надявам да успеем да я постигнем предвид факта, че БСП в София от 30 години е опозиция. Освен това, смятам, че в нашата партия понякога местните политики са неглижирани и е крайно време те да бъдат поставени във фокуса на вниманието".

Според Милка Христова, с разширяването на състава на Изпълнителното бюро на БСП председателят Корнелия Нинова прави опит да събере личности от повече области и с различни мнения, за да даде максимална възможност за дискусия и съответно за взимане на правилни решения. "Не бих искала да бъда причислявана към някаква преторианска гвардия, заяви Милка Христова. - Смятам, че през годините съм си изградила авторитет на човек със собствено мнение и позиция по въпросите и съм доказала, че мога да ги отстоявам. Мисля, че и останалите членове на Изпълнителното бюро са такива личности".

Милка Христова е категорична, че българският гласоподавател се е наслушал вече предостатъчно на критики и би реагирал положително на тази политическа партия, която предложи решения на проблемите. "Смятам, че хората искат да чуят критика по отношение на провеждани политики, но много повече желаят да чуят отговор на въпроса "Как?" - как ще решим проблемите им, коментира тя. - Това е нашата амбиция в момента - при разработването на платформата на нашата партия за участие в местните избори, в частност в София, да се опитаме да предложим на столичани конкретни решения на проблемите. Тези проблеми в управлението на града ни вече са хронични. Гражданите ги знаят много добре. И киселото, винаги язвително и критично отношение не носи дивиденти. В крайна сметка на една левица й подхожда да вдъхва надежди, да дава решения, да създава позитивни настроения и да се бори, за да направи качеството на живота на хората по-добро".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови