Христо Иванов за снимките от спалнята на Борисов: Някой трябва да влезе в затвора

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2021 в 20:19 9153 2

Ако допуснем ГЕРБ и ДПС да се върнат, корупцията ще продължи да съществува. Има един-единствен начин това цялото гюбре да се изчисти и то няма да бъде с извинения, съжалявам. Някой трябва да влезе в затвора, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в коментар за новите снимки от спалнята на Бойко Борисов.

Да, това е така - това е една грозна кампания. Това е една кал, която се лее. И ако ние бяхме нормална страна с нормални институции, на които можехме да имаме доверие, ако българската прокуратура си вършеше работата, ние всички сега можехме да осъдим този тип кампания. Само че не! Кампанията не може да не се фокусира върху въпросите, свързани със системната корупция в България и състоянието на българското правосъдие, което прави тази системна корупция в България възможна, коментира Христо Иванов.

"Ако тези снимки отразяват някаква реалност, е че Борисов е разполагал със суми от поне половин милион евро, както установиха журналистите. Тези суми не могат да бъдат обяснени от неговата декларация за доходите", каза Иванов, като подчерта, че това е началото на тежки въпроси свързани с корупция.

Христо Иванов се включи на живо във фейсбук от входа на резиденция “Бояна”, за да покаже, че в нея не се влиза свободно.

От “Демократична България” отбелязват, че резиденция “Бояна” е "охранявана денонощно от НСО и там не могат да влизат неидентифицирани жени с торби, както твърди Борисов".

“Става дума за един много дълъг период от три години, в които на 10 различни дати са заснети кадри от спалнята му. И във всеки от тези случаи загадъчна дама е влизала през този вход. Аранжирала е картинка с пари и кюлчета и е снимала. Това очевидно е безсмислено и невъзможно”, коментира Христо Иванов.

“Ние сме единствените, които сезирахме българската прокуратура с искане да разследва тази фактология. Но в своето прокурорско постановление те също установиха, че снимките са правени на различни дати. Тоест обяснението на Бойко Борисов за този смел акт на тази подла византийска шпионка не отговаря на никакви реалности”, каза съпредседателят на “Демократична България”.

“България може да се освободи от корупционното гюбре, в което затъваме. Искам да ви призова да ни подкрепите. Да махнем Гешев, който да може да си чати със Sevi piar от съседни килии в затвора, може би. И да дойде прокурор, който може да разследва всички”, заяви още Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови