Христо Иванов: ВСС да обсъди освобождаването на Гешев или да подава оставка

OFFNews 21 октомври 2020 в 13:08 2465 3

Снимка Александра Маркарян

“Утре пленумът на ВСС трябва да обсъди исканията за стартиране на дисциплинарно производство и освобождаване на Иван Гешев. Аз лично съм ги сезирал с такова искане още юли месец”, написа във фейсбук профила си съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

“Аргументите са ясни”, написа Иванов: “за една година на поста Гешев наруши всички текстове от Етичния кодекс на магистратите и всички принципи на наказателния процес. Неговите действия доведоха до мащабна политическа криза и безпрецедентна резолюция на Европейския парламент с верни негативни констатации за положението в България. С това той преизпълнени предвиденото в конституцията основание за уволнение- “действия, които накърняват престижа на съдебната власт” (чл. 129, ал 3, т.5). Щетите от всичко това са огромни!”

“Затова утре в 9.00 ч. (22 октомври) аз ще бъда пред ВСС, за да поискам съветът да изпълни задължението си и да започне дисциплинарно производство срещу Гешев, което да бъде проведено публично поради надделяващ обществен интерес. Ако това не стане, ВСС трябва да поеме отговорността за прикриването на Гешев и да си подава оставката!, призова Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

3

elbarbudo

21.10 2020 в 14:18

героят от росенец се готви за избори, не му връзвайте кусур.

2400

2

Андрешко

21.10 2020 в 14:14

Нереализираният правосъден министър в 2 правителства би ли казал, от къде натрупа опит и знания, за тези длъжности, след като никога не е работил друго, освен 'консултант' в НПО?

12392

1

мгергов

21.10 2020 в 13:46

Дали ще мине ден без Христо Иванов да иска оставка??? Този вече толкова се е изчерпал, време е да се скрие и малко да помисли върху репертоара си, този вече е много стар и не му носи кой знае какви успехи на изборите.
 
X

Подкастът на OFFNews