Христо Иванов: Това управление се превърна в шампион по наглост

OFFNews 21 октомври 2020 в 15:31 2741 1

“Искам да кажа на екоминистъра Ревизоро от тук, от Русе, че това управление ще им изяде главата. То се превърна в шампион по наглост”, заяви в Русе съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

В града той се срещна с активисти след поредния протест в края на миналата седмица срещу замърсяванията на въздуха. Иванов се обърна към министъра на околната среда и водите Емил Димитров, който в неделя заяви пред Нова тв, че въздухът, включително в Русе, е замирисал предизборно.

“Проблемът с въздуха в Русе е с адресат държавните институции - те трябва да приложат закона. Ако законът пречи, министърът, вместо да дава поредните си нахални интервюта, да отиде в Народното събрание и да го промени. Това не е Мойсеевият закон, той не е написан на скрижали, законите се променят”, заяви Христо Иванов.

Според него липсва политическа воля за трайно решаване на проблемите с мръсния въздух. Необходимо е общината да монтира система от датчици, които постоянно да следят всички потенциални замърсители, законът да се прилага и гражданите да могат да виждат информацията за въздуха, а не да бъдат вкарвани в разговори дали и на какво мирише.

"Русе е прекрасно място за инвестиции и трябва да остане такова, но не може това да се случва с цената на живота на хората", подчерта Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Ivo Ivanov23

21.10 2020 в 16:11

Абе ако някой е шампион по наглост, това е точно Иванов и смешната му партия ДБ. Дано видят управление през крив макарон.