Христо Иванов: Ще се наложи да водим разговор между несъгласни

Ружа Райчева 02 април 2023 в 23:26 9594 13

Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Христо Иванов

"Резултатите от тези избори препотвърждават онова, което знаем от доста време - обществото ни е силно разделено и това е сериозен проблем. Освен проблем обаче, това е и възможност да започнем да съшиваме прокъсаната тъкан на това общество. Защото демокрацията е разговор между несъгласни. Вотът на гражданите ни казва, за пореден път, че ще се наложи да се научим да водим този разговор".

Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов. Той благодари на всички гласували за обединението "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и изтъкна, че те "не са оставили съдбата на България в ръцете на безразличието".

"Благодаря на партньорите ни от "Продължаваме промяната" (ПП), ДСБ и Зелено движение за усилието да обединим силите си и специално за старанието, което всички в голямата коалиция положихме, да водим една позитивна кампания, без да влизаме в атаки към опонентите си. Радвам се, че показахме как можем да работим в единодействие, като екип, и можем да дадем на избирателите си алтернативата, от която имат нужда. Доказахме, че можем да бъдем пътят към решението, а не част от проблема", написа Христо Иванов в социалната мрежа.

Съпредседателят на ДБ благодари и на всички, стоящи зад платформата "Ти броиш", която работи за предпазване от изборни измами и манипулации: "Нашите представители в секционните избирателни комисии, нашите пазители на вота, нашите валидатори, нашия правен щит, оказващ съдействие при всеки подаден сигнал за нередност, но също и екипа програмисти и всички останали невидими, но безценни хора, без които "Ти броиш" не би могла да функционира."

Христо Иванов благодари и на дарителите на ПП-ДБ, които са намерили "смелостта, мотивацията и средствата", за да ги подкрепят в поредна кампания. "Благодаря им за търпението да участват с подкрепата си в един труден, но безкрайно важен за страната ни политически процес, от който зависи и качеството на живот, и условията за правене на бизнес, и инвестиционният климат. Благодаря на предизборния ни щаб с всички негови нива и разклонения и специално на екипа на “Да, България!”, които са железни, за пореден път", написа Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12315

13

denislav

03.04 2023 в 21:43

@pisnamiotmutri и @Гражданин - обществото, господа, за съжаление, не е отвратено, а е дълбоко профанизирано и опростачено до болка. Вероятно в резултат на преходните процеси в образованието и културата - зер, когато "на т'слата дръжката" и бял Мерцедес, който да те преследва в живота, са ти жизнеутвърждаващи ценности, едва ли си състояние да пресмяташ процентни съотношения и в загладения ти мозък няма как да се зароди идеята, че кат не гласуваш, щото "шА им е*а мамата на тия педераси там..." бъдещето ти, а и това на твоите деца, се определя от 150 хиляди полуграмотни мангала, които под строй отиват да гласуват срещу 50 лв (или вече май 150, че нали инфлация).
Ама ти си сИпи мастичката и бъди доволен, че си им е*ал мамта на тия там педераси...
Бахти тъпото племе...
Лика-прилика с президента си.
И премиера магистралостроител.

2994

12

Гражданин

03.04 2023 в 17:11

Случайночетящия, ти как мислиш колко избора ще устискате още преди да отпаднете от НС?

2994

11

Гражданин

03.04 2023 в 17:08

От кого е отвратено обществото? От себе си? От ГЕРБ? Или от гласуващите за руски агент североатлантици?

2994

10

Гражданин

03.04 2023 в 17:05

И материалното ви положение е като красотата и умът ви. Доста мижаво. Хора с добро материално положение нямат време да се въргалят по жълтите павета.

2994

9

Гражданин

03.04 2023 в 17:03

И оти ручахме жабетата? Защо набутахте руския агент за президент, да ни прави за резил пред ЕС? Защо участвахте правителство, което не даваше оръжия на Украйна, но затова пък поиска изключение за Лукойл? Защо ни загубихте две години? За кокъла? Е, ето го кокъла задава се, той няма да ви избяга!

14469

8

случайно прочетох

03.04 2023 в 12:14

Не си и помисляйте да преговаряте с герберастията или да подкрепите техен кабинет!!!

585

7

Stoyancho

03.04 2023 в 11:43

Не е разделено, отвратено е и не Ви иска на власт, особено - демократите български

1017

6

IvoIvo

03.04 2023 в 11:41

Този пак ли е недоволен нещо?

10298

5

AntiZ

03.04 2023 в 09:27

Спиртосания и дебилшиши, жълтопаветните сме умни, красиви и с добро материално положение и не страдаме, а гледаме сеира на неудачници като вас двамката. Тъпичките, грозничките и бедничките са мнозинство в булгаристан и затова такива ще са резултатите след всеки вот. Хахаха
 
X

Да помогнем на украинските деца!