Христо Иванов получи мандат да води преговорите за съставяне на правителство

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2021 в 11:13 2728 0

Националният съвет на "Да, България" е дал мандат на председателя в оставка Христо Иванов и на Изпълнителния съвет в оставка да водят преговори за съставяне на правителство, съобщи пресцентърът на партията.

Изборните резултати на снощното заседание не са били обсъждани. Ще има работна група, която да подготви Националната конференция за избор на ръководство на партията. Следващата седмица се очаква и ново заседание на Националния съвет, на което ще бъдат анализирани резултатите от вота. Очаква се и да бъде определена датата, на която ще бъде свикан най-висшият форум на "Да, България".

НС е изслушал информация от Христо Иванов за разговорите вчера с "Продължаваме промяната". Очаква се и останалите две формации в коалицията "Демократична България" - ДСБ и Зелено движение, да получат мандати за преговори, за да може ДБ да участва като едно цяло в процеса.

Вчера съпредседателите на "Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев проведоха рамкови лидерски срещи с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". По думите на Петков намерението е да бъде предложено коалиционно споразумение. След разговорите Петков обобщи, че формациите, с които се е срещал, осъзнават колко е важно да имаме правителство.

Христо Иванов пък посочи, че ДБ и ПП нямат съществени различия в основните приоритети и че не са обсъждани конкретни постове. 

В следващите дни трябва да бъдат излъчени работни групи по теми и те да говорят по програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови