Христо Иванов: Под знака на борба с корупцията се преминава към брутален режим

OFFNews 18 декември 2017 в 19:28 7040 3

"Досега имаше един баланс на свенливо беззаконие и липса на борба с корупцията. Сега под знака на борба с корупцията се преминава към един доста брутален режим". 

Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов в ефира на bTV по повод новия антикорупционен закон, който беше приет преди дни на второ четене в Народното събрание.

"Пише се един закон, чийто текст е изключително проблематичен. Там липсват основни дефиниции, основни гаранции за върховенство на правото. Липсва гаранция, че няма да видим отново този мастодонт да реши да прилага конфискация към случай, по който съдът вече се е произнесъл. Това, което сега прави КОНПИ", каза още Иванов.

Лидерът на "Да, България" добави, че проблемът е преди всичко във философията на новия антикорупционен закон. Според него той се прави, за да се избегне реформа в прокуратурата, а борбата с престъпленията, свързани с корупция, е нейна отговорност. 

Христо Иванов коментира още политиката на държавата спрямо българските граждани в чужбина:

"Източник на много голямо безпокойство е тоталната липса на цялостна държавна политика - образователна, културна, политическа, включване на нашите съграждани в демократичния процес".

Той каза още, че управляващите се опитват да атакуват правото на гласуване по интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

18.12 2017 в 22:15

Ъхъ. Най-големите борци по това се познават - че както стане нещо - така бегат, и се крият зад панелите. И вече от там - като задекламират как некой ден ... Па като се сборят, ... Па като ... Па как ше видят ония!
Утепи ги, панеле!
 
X

Да помогнем на украинските деца!