Христо Иванов: Пеевски не е бил ощетен от КТБ, а е участвал в изграждането на пирамидата

OFFNews 04 август 2017 в 10:33 7101 0

Снимка бТВ

„Делян Пеевски е бил част от онази политическа среда, в която е ставало възможно изграждането на цялата тази политическа пирамида, каквато представлява КТБ. Той е бил съществена част от договарянето на трансферите на тези държавни средства, получавали са кредити, които не е много ясно в каква степен всички те са изплатени, с които е финансирана голяма част от разрастването на империята му".

Това коментира пред бТВ лидерът на "Да, България!" Христо Иванов. По думите му Пеевски няма как да е ощетен клиент на банката, както преди седмици заяви Менда Стоянова от ГЕРБ. "Много е трудно да се говори за това, че Делян Пеевски е бил ощетен от КТБ". Г-жа Менда Стоянова бърка клиент на банка с вложител и пропуска, че важен вид категория клиенти на банките са кредитополучателите”, категоричен беше Иванов.

„Най-страшното не е, че ние не просто ще запълним тази дупка със свои пари, а че КТБ продължава да бъде възможна и в момента продължават да се случват. Този модел на корупция по никакъв начин не е спрян и не е отречен от българския политически елит”, заяви бившият правосъден министър.

По думите му по кредитните досиета в КТБ трябва да има пълна прозрачност, защото не може да се има доверие нито на БНБ, нито на синдиците, нито на разследващите, че цялата информация. 

Журналистът Николай Стайков от своя страна коментира, че в момента има министър-председатели, които липсват в обвинителния акт на КТБ и в списъка с политиците. По думите му една част от тях са в управлението. Стайков отбеляза и факта, че има "едно издателство, срещу което фирмите на Цветан Василев в момента водят производство в Софийски градски съд, са издали скоро книга за премиера".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови