Христо Иванов: Къде е Пеевски? #КОЙ е собственикът на Булгартабак

Христо Иванов 06 декември 2017 в 13:45 8004 0

Пред офиса на „Да, България!“ днес дойдоха част от протестиращите, организирани от „Булгартабак“, заради нашето искане за разследване на твърденията на турските служби, че „Булгартабак“ е източник на контрабанда. Излязохме при тях и поискахме да разговаряме, но организаторите не позволиха да влезем в контакт с хората. През полицията (благодарим за професионалното отношение!) предложихме протестиращите да излъчат представители, които да се качат с нас в офиса и да обсъдим техните притеснения и нашата позиция - отново получихме отказ. Това, което опитах да кажа на хората, въпреки вувузелите и надъхването с мегафон от страна на организаторите, беше:

Тук сме, за да покажем уважение към Вашия труд и притеснения. Ние не сме Ваши врагове. Искаме законност. Искаме страна, свободна от мафията. Искаме институциите да си вършат работата. Ние сме на Ваша страна.

Освен това ги попитах, къде са собствениците на „Булгартабак“. Ние сме пред тях с лицата си, но къде са типовете, които са ги изкарали на улицата и се крият зад тях, които ги използват за жив щит за своите престъпления. Къде е Пеевски!?

Това, което тези хора нямаха възможност да чуят, е нашата покана заедно да отидем пред министерството на икономиката и да поискаме министър Караниколов най-сетне да каже #КОЙ е собственикът на Булгартабак.

Сега протестиращите се насочиха към Министерски съвет. Призовавам Борисов да излезе пред хората и да им обясни кога най-сетне тяхното предприятие ще излезе напълно на светло, кога ще бъде разкрита цялата истина за Булгартабак - от приватизацията до контрабандните канали, докога те ще бъдат държани в унизителна зависимост от корпулентни анонимни страхливци.

Продължаваме да настояваме за парламентарна анкетна комисия и адекватно разследване. На първо място заради хората, на които днес не им беше разрешено от техните коменданти да разговарят с нас!

Искането на „Да, България!“ за анкетна комисия: https://dabulgaria.bg/da-balgariya-iska-razsledvane-na-kontrabandata-na-balgarski-tsigari-i-privatizatsiyata-na-bulgartabak/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови